Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - geniz akıntısı ve bas agrısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgeniz akıntısı ve bas agrısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kirazbebek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 177
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2013 Saat 11:45
Tekrar kustuk hocam gene dolu dolu balgam kustu arkasindan da sapsari su :/ atesimiz yok bogazimiz iyi durumda cok sukur
Balgami boyle atmasina seviniyorum ama bu kadar kusmasida ici disina cikti
Durulu Günler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119736
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2013 Saat 17:35
Bazi cocuklarda, yuttuklari balgama karsi bir hassasiyet vardir. Gececek. Gunde;1-2 kusmanin bir onemi yok. Daha fazla olursa, Emedur fitil veya Metpamid surup kullanin.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2013 Saat 10:51
cvbınız için tesekkur ederim dr.bey.

kızım artık hep sumuklu :)
Şaka bi yana da Kadir bey,dediğiinz gib sümügün rengi hep koyulaşıyor sonra tekrar şeffaflaşıyor tekrar koyulaşıyor derken hiiiç bitmiyor.okula baslıyan cocuklarda boyle olur diyeceksiniz gene ben buna alıştım artık yani kızımın boyle olmasına ,

*ama artık 10 gundur her sabah midesinin bulandıgını soyleyerek uyanıyor.dolayısıyla saglıklı kahvaltımız da olamıyor.surekli midesinin bulandıgını soyluor artık.rengi solgun .bu geniz akıntısından mı burnundan nefes alamadan hep agzı acık uyudugu için mi yoksa baska bir sey mi?
ve hep sumuugunun pis koktugundan soz ediyıor yani aknıtısının..
*bir de hocam 2-3gundur sumugunu sildgmzde koyu sarı sumugun içinde nokta nokta koyu çimen yeşili noktacıklar oluyor sanki brokoli kaçmış gibi,bu sabahta pembeyle karısıktı koyu sarı sumuk.
*artık hiç gece uykusu yok daha dogrusu hiç kalitelide uyuyamıyoruz 2.5 aydır hiç acılmaz mı bu burun? artık coldmixle yıkanıyor kızım adeta 3 saatte bir 2 damla ama banamısın demiyor :(

Durulu Günler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2013 Saat 21:27
Gunde;3x1 "Sicak buhar" banyosu yaptirin.
Ilk 3 gun,gunde;2x2'ser damla Iliadin Ped. burun damlasi damlatin, sonra 10'ar damla Serum fiz ile devame din.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2013 Saat 23:45
Cevabiniz icin tesekkurler
Sicak buhar banyosunu gunde uc kere yapmama imkan yok okulda oldgndan ancak aksamlari.sizin daha onceki yazilarinizda yazdgnz gibi uyurken uzerine carsaf gererek 10 dk tutmam yeterlimi acaba.
Serum fizyolojgi ben eczaneden izotonik siselerden alip siringayla yuzunu one egerek burnuna sikiyorum sonrada sumkurtuyorum sizce dogru mu yapiyorum?
Once serum fizyolojikle temizleyip sonra illiadin mi yaoayim ?
Bu arada sanki banyo yaptirdgmda (yikanirjen) banyoda ki buhardan iyice tikaniyormus gibi geliyor olabilir mi boyle bir sey?
Durulu Günler
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2013 Saat 23:46
Bu arada hocam illiadin damlayi acip kullandiktan sonra ne kadar sakliyabiliyoruz?
Durulu Günler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kas 2013 Saat 18:13
1-Buhar; 2 defa yapsaniz da olur.10-15 dakika tutmaniz yeterlidir.
2- Tam tersi, sirt ustu yatirin, ve damlattiktan sonra da, 2-3 dakika sirt ustu yatsin.. Sonra sumkurtebilirsiniz. Cok kuvvetli sumkurtmeyin, orta kulaga ve sinus bosluguna ifrazati kacirabilirsiniz, basiniza isler acilir.
3- Serum fiz. den sonra. Iliadin (gerek varsa) kullanin.
4- Dogru, sicak tesiri ile burun icindeki damarlar genisliyor, bolgeye gelen kan miktari artiyor ve Viruslerle mucadele daha etkili oluyor, bu arada da olusan odem burunda tikanikliga sebep oluyor. Bu durum, hastaligin kisalmasini sagliyor..
5-Ayni kisinin kullanmasi sarti ile; 2-3 ay kullanabilirsiniz.

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kas 2013 Saat 19:02
Cok tesekkur ederim kadir bey :)
Durulu Günler
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.