|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
pnrsnn
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: besin alerjisiGönderim Zamanı: 01 Oca 2015 Saat 18:05 |
|
Merhaba. Benim 5.5 aylik bi kizim var.4 aylikken emmedigi icin ek gidalara hafif hafif gecmistik doktorumuzun tavsiyesi ile ben uç gün kuralina uyarak her besini uç gün demedim. Yoğurt dometes ve ispanak yerken dudaginin hemen üstünde küçük bi kizariklik oluştu daha sonrasında kayboldu. ben bu kizariklik sebebiyle bu besinleri yedirmedim aradan uç hafta geçince tekrar denedim sadece dudaginin üstüne surdum ve yine kizardi yemediği halde. Sadece bir yerde tek bi kizariklik oluyor başka bir yerde bi döküntü kizariklik yok. Doktor yoğurt için sut alerjisi olabilir dedi ama mamasinda bi sıkıntı olmuyor.ben Colyak hastasiyim bu sebeple alerji konusunda hassasim yardimci olursaniz sevinirim. Alerji testi içinde küçük daha denildi
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 01 Oca 2015 Saat 19:32 |
|
Boyle abuk-sabuk islerle ugrasmayin. 6 ay bitene kadar, SADECE, sut, kahvalti, yogurt ve muhallebi ve meyva verin... 6 aydan sonra, yogurdun yaninda,acisiz tarhana, suzme mercimek ve Yayla corbalari gibi corbalardan verin. Ancak bunlara alistiktan sonra, evde kendinize pisirdiginiz; "Kiymali sebze" yemeklerinde, azdan baslayarak verin.
Domates, Cilek Muz gibi "cekirdekleri ile beraber yenilen gidalar" allerji yapabildiklerinden, bunlar kesinlikle 6-7 aydan evvel verilmemelidir. Sakin Turk doktorlarinin, 6 aydan sonra, asilar bittikten sonra; muayenehanbelerine hasta cekebilmek icin uydurduklari; "Sebze corbalari" tuzagina dusmeyin... Duserseniz, yandiniz, sizi her ay yeni bir sebze icin devamli cagirirlar... " -Obur ay mutlaka gelin, sebze corbasina, Maydanoz ilave edecegiz..." Cok muhim!!!! Yerseniz. |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|