Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - krup
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkrup

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
oportace Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 13
Mesajın Direkt Linki Konu: krup
    Gönderim Zamanı: 07 Kas 2013 Saat 17:17
hocam iyigünler. benim oğlum 28 aylık 17 kilo 93 cm. 

Hocam oğlum 5 aylıkken gece aniden tıkanması ile acile gittik ve bronşiolit dendi 4 gün hastanede yattık. Sonrasında sık sık tekrarladı özellikle sonbaharda başlayıp kış boyu 4-5 kez tekrarladı. hep acile gittiğimizden her seferinde başka doktor her seferinde başka teşhis. Soluk borusu iltihabı, ses telleri iltihabı, bronşiolit falan. sabaha kadar acilde ventolin ve soğuk buhar alıp düzeliyoruz 20 gün sonra tekrarlıyor her gittiğimizde antibiyotik, öksürük şurubu, ventolin( doktor tavsiyesi ile evime de aldım nebülazörü) bende çok sık tekrarladığı için antibiyotikleri kullanmadım. Öksürük şurubu zaten hiç kullanmadım ama ventolini verdim sürekli taki geçen aya kadar. Geçen ay yine gece tıkandı gittiğimizde doktor bu larenjit dedi sadece soğuk buhar alıcak. Bende bize sürekli ventolinle birlikte soğuk buhar veriliyo dediğimde hayır buna ventolin iyi gelmez dedi. Ben o an için doktora kızdım fakat eve gelip internetten araştırdığımda hastalığının krup olduğunu ve gerçekten sadece soğuk buharın iyi geldiğini öğrendim. Size sorum Ventolini çok kullandım çocuğuma bi zararı varmı, geçmesi için hiçbirşey yapamıyomuyum. Doktora sordum artık gece çok kötü olduğu için korkuyorum alerji testi yaptır diyen var yaptırma diyen var siz ne önerirsiniz. Ne zamana kadar devam edicek. Buhar makinesi almalımıyım.Krupla ilgili bilgi almak istiyorum.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119716
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kas 2013 Saat 21:10
Ventolin, bronslarda genisleme yaptigindan, her Grip oldugunda, daha kolay akcigerlerine indi.. Zaten bu ilaci bu sebeple, kasten her hastaya veriyorlar..
Krup (=Akut Larenjit)teshisi dogru, yapilanlar da dogru.. O son doktoru kaybetmeyin, onu takip edin.. BUTUN bu sahtekarlar arasinda, bir tek nasil oldu ise o doktor, dogru soylemis ve dogru is yapmis.. Hayret...

EK BILGI: Ventolin, cocuklarda GEREKTIGINDE, sprey seklinde kullanilmali, surup seklinden kacinilmalidir. Ventolin surup; bilhassa 2 yasindan kucuklerde, carpinti ve ani olumlere sebep olabilir...
Yukarı Dön
oportace Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 13
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2013 Saat 09:12
Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam. Ventolini ben buhar şeklinde verdim hep ama demek boşunaymış. İlk acilde ventolin verdikleri için öksürüğü ciğerlere de iniyodu bizde hırıltı oldumu antibiyotiği veriyoduk. Peki hocam kesin çözümü yokmu ne zamana kadar çekecek oğlum. Alerji testini önerirmisiniz.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119716
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2013 Saat 18:07
Eski mailleri okuyun...
1- Viral-Bakteriel ayirimini iyi ogrenin..
2- Antibiyotikler; bakteriel olanlara veriliyor. Ayricada, her atesli bogaz enfeksiyonunu tedavi etmek mecburiyeti yoktur.
3- Sadece; "A-Grubu,Beta Hemolitik Streptokoklarin" tedavileri muhimdir. Bununla ilgili makale ve eski mailleride okuyun.
4- Allerji Testi gibi, pratikman hicbir ise yaramayan, hokkabazliklardan uzak durun.. Test ne sonuc verirse versin, nasil olsa bir Allerji ilaci vermiyorlarmi???? O zaman ne gerek var teste??? Uzak durun..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.