Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Şiş bademcikler-beta
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumŞiş bademcikler-beta

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ipekcik Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 78
Mesajın Direkt Linki Konu: Şiş bademcikler-beta
    Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2013 Saat 08:16
Merhabalar hocam
Ben, 5.5 yaşında anasınıfına yeni başlayan oğlum ve 3 yaşındaki kızım grip olduk ( oğlum ve ben grip aşılıyız ve ben hamileyim) Benim bademciklerim çok şişti ve canım çok yanıyor. Bu gripten on gün kadar önce ben ve oğlum yine gripliydik maalesef. Üçümüzde de ateş yok, az burun akıntısı ve çocuklarda öksürük, halsizlik var, kızımında bademcikleri benim gibi ama oğlumda ağrı yok (birkez kulağının ağrıdığını söyledi iliadin kullandım bir daha ağrımadı) serum fizyolojik dılında ilaç kullanmadım. Benim sorum, hiç ateşimiz yokken bahsettiğiniz beta yada bakteriyel enfeksiyon bizde olabilir mi? Çocukken eklem romatizması geçirmiştim eklemlerim çok şişmişti ve tedavi oldum..o nedenle biraz endişeliyim..
İlginize, sabrınıza teşekkürler..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119711
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2013 Saat 20:33
"Beta" diye bir hastalik Tip literaturunde yoktur... Bu sedece, bazi -cahil- doktorlarin uydurmasidir.. Demek istediginiz hastalik; Streptokok enfeksiyonudur. STREPTOKOKLAR DA BAKTERIEL ENFEKSIYONDUR, Viral enfeksiyon degillerdir. Bakmayin siz o cahil doktorlarin; " -Beta diye bir virus var...- " sacmaliklarina.. Onlar daha virus ile bakteriyi bile ayird edebilmekten aciz soytarilar...
3 veya 5.5 yasinda "Akut Eklem Romatizmasi" olmaz..
Akut eklem romatizmasi yapabilecek, Streptokok enfeksiyonlarinda; YUKSEK ATES, Dilde pas, agizda feci pis bir koku ve en muhimi, BULANTI ve KUSMA bunlarla beraber olur. Boyle bir durumda bile emin olmak icin,   STREP-A testini yaptirin... ASLA Bogaz kulturleri ile ugrasmayin, hepsi yalanci pozitiflik verir...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.