Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Strep A-Acil Yardım
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumStrep A-Acil Yardım

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dadya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 187
Mesajın Direkt Linki Konu: Strep A-Acil Yardım
    Gönderim Zamanı: 21 May 2013 Saat 20:28
Kadir Bey merhaba,
Kızım; Aralık 2008 doğumlu, 108 cm, 16 kilo.
Bu yıl anaokula başladık. Eylül-Şubat arasında sinüzit/orta kulak/öpücük hastalığı teşhisi ile 5 defa antibiyotik kullandık. Şükürler olsun,3 aydır sizi takip ediyorum, hiç antibiyotik kullanmadık. Bizi bilinçlendirdiğiniz için teşekkür ederim. Ancak şu anda çk üzgünüm, birşeyi yanlış yaptım. Görüşleriniz ile beni aydınlatabilir misiniz?

Cumartesi günü kızım birden 39.3 ateşlendi, burnu 3 gündür tıkalı idi. Akıntı başlayınca grip sandım, neşesi ve iştahı yerinde olduğu için ateş düşürücü vermeden takip ettim. Cumartesi gecesi ateş 37.5 düştü, Pazar ve Pazartesi 39 civarında devam etti. Pazartesi sabahı 40.1 ateşi vardı, öksürürken kustu. Dr gittik, boğaz görüntüsü nedeni ile strep A testi istedi, ve test sonucuna göre Strep A var;ilaç Zin.t 250 sabah-akşam, 10 gün. Test sonuçlarını aşağda paylaşıyorum. Sorularımı yanıtlarsanız çok memnun olurum;

1.Deposilin iğne yapılmalı mıydı? Antibiyotik bittikten sonra olabilir mi? 10 günlük AB yeterli mi?
2.WBC düşük iken nasıl bakterolojik bir durum nasıl var? Hiç anlamıyorum CRP yüksek ama WBC düşük...
3.Hangi belirtiden şüphelenip dr daha önceden gitmeliydim? Grip ile diğer hastalıkları nasıl ayırt edebilirim? Dil beyazdı ancak koku yoktu.
4.Bu gecikme çocuğumda problem bırakır mı?
5.40.0 ateş yavaş çıktığı için ve neşe-iştah yerinde diye ateş düşürücü vermedim, yanlış mı?
6.Teşhis ve tedavi doğru mu? Çocuğum nasıl böyle hareketli o zaman?

Değerli vaktinizi aldım, teşekkür ederim.

Streptococcus pyogenes
Antijeni                                                       Pozitif                                                                                     

C Reaktif Protein (CRP)                                                       69,7 mg/L                                                                                     
< 5 mg/L               
HEMOGRAM                                                                                                                             
Lökosit sayısı (WBC)                                                       7,9 bin/uL                         4,5-13,5 bin/uL               
Nötrofil Oranı                                                       57,1 %                         25-65 %               
Nötrofil Sayısı                                                       4,48 bin/uL                         1,5-8,0 bin/uL               
Lenfosit Oranı                                                       27,7 %                         25-50 %               
Lenfosit Sayısı                                                       2,18 bin/uL                         1,5-9,5 bin/uL               
Monosit Oranı                                                       13,1 %                         0-6 %               
*                                                                 
Monosit Sayısı                                                       1,03 bin/uL                         0,0 - 0,7 bin/uL               
Eozinofil Oranı                                                       2 %                         1-5 %               
Eozinofil Sayısı                                                       0,16 bin/uL                         0,0 - 0,4 bin/uL               
Bazofil Oranı                                                       0,1 %                         0 - 2 %               
Bazofil Sayısı                                                       0,01 bin/uL                         0,0 - 0,1 bin/uL               
Eritrosit sayısı (RBC)                                                       4,12 M/uL                         3,8-5,1 M/uL               
Hemoglobin (HB)                                                       10,8 g/dL                         11,0-14,5 g/dL               
*                                                                 
Hematokrit (HTC)                                                       33 %                         32-43 %               
MCV                                                       79 fL                         70-92 fL               
MCH                                                       26 pg                         23-31 pg               
MCHC                                                       33 g/dL                         30-35 g/dL               
RDW-CV                                                       14,2 %                         11,5-15,5 %               
RDW-SD                                                       39,8 fL                         37,0-54,0 fL               
Trombosit sayısı (PLT)                                                       286 bin/uL                         150-450 bin/uL
PDW                    8 fL          9,0 - 17,0 fL     
*               
PCT                    0,24 %          0,17 - 0,35 %     
MPV                    8,3 fL          7,8 - 11,0 fL     
P-LCR                    11,5 %          13,0 - 43,0 %     
*               
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119671
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 May 2013 Saat 02:24
Doktor-Laboratuvar cetelesmesinin, bu kadar alcakca bir seviyeye dusecegini hic ummazdim.. Bunlardan hersey beklenir. Siparis uzerine; POZITIF StrepA testi sonucu verdikleri cok asikar.
Teshis de yanlis, TAHLIL de yanlis... Resmen uckagit ceviriyorlar. Eger cocugunuzun agizinde "Pis bir koku" ve "Dilinde la;in bir pas tabakasi" yoksa, Strep-A ile yakindan uzaktan bir ilgisi yok. Siradan bir Grip geciriyorsunuz,sadece; Serum Fiz. Limonlu bal ve ColdMix kullanmaniz yeterlidir.
Goruyorsunuz; okumanizin faydalarini. Yoksa nasil bir gayya kuyusuna dusurulecektiniz... Okumaya devam.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.