Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Çok acill Birkaç Şeyy!!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumÇok acill Birkaç Şeyy!!!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119642
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nis 2013 Saat 19:14
Eger yeni bir Grip basliyorsa; burundaki akinti, "su seklindedir". Gribin sonuna dogru, once beyaz, sonra sari-yesil renk alir. Her halukarda, tedavi gerekmez,  atesini de cok rahatsiz olmadikca dusurmeyin.
Disler cikarken rahatsizlik vermez. Sakin hangi turde olursa olsun, bu yasta demir ilaci kullanmayin. Rezene sadece "Potasyum'dan" zengindir, barsak hareketlerini arttirir o kadar. Atesin kesin sebebini bilebilmek icin, bir Kan Sayimi yaptirip; WBC degerine bakin, yuksek cikarsa, antibiyotik baslanir.. 4.5 aylik bir bebekte normal   WBC sinirlari: 6.0 -17.5    dur, dikkat edin, sizi kaziklamasinlar.
Yukarı Dön
timsah Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 27
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nis 2013 Saat 20:07
hocam zaten bizim burun akıntımız hiç olmadı sadece tıkanıklık vardı onu da sıcak buhar ve serum fizle aştık gibi sadece hırıltı var ama ağzı kapalı uyuyor siz ağzı açık olmazsa ciğerden değildir demişsiniz bir arkadaşa ben de çok tedirgin değilim açıkcası bol balgam var ağzından köpük gibi dışarı veriyor bazen siliyorum onun dışında az da olsa sık emzirmeye çalışıyorum am bu seferde sık ama az az kaka yapıyor bugün biraz yeşil gibiydi son yaptığı gün içinde ara ara da jöle gibi yaptığı oluyor acaba bu jöle gibi olan balgam olabilir mi? bir de ateş koltuk altından 38.5 ve biraz üstü ama ağız içi falan 40ı geçti kulak içi 36.5 37.5 arasında hocam sanki böyle yanıyor göz çevresi kıpkırmızı uyumak istiyor sürekli sıçrıyor en son bugün hava alsın diye dışarı çıkardım çok ağladı eve geldiğimizde de ate 39u geçti hemen ılık duş yaptırdık ve emdirdim biraz kendine geldi ateş düştü bir de doktor bize dolven ile calpol verdi biz ise şimdilik sadece ateş çok artıp raatsız oldukça paranox verdik ama yüksek ateş menenjit yapar diyorlar hocam benim ilk çocuğum açıkcası çok tedirgin oluyorum herkes farklı birşey söylüyor korkutuyorlar insanı siz olmasanız biz peditus ve ventolini de kullanmıştık allahtan siz varsınız da yanlıştan dönüyoruz çok sağolun şimdi hocam ben ateş kaç olunca müdahale edeyim ve diğer ilaçları (calpol ve dolven)  kullanayım mı? Nolur hocam çok zor durumdayız sizden başka bir doktora da güvenimiz kalmadı ConfusedSaygılarımla..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2013 Saat 08:23
Yuh..yani.. Yalanin bu kadar kuyruklusunu "-ama yüksek ateş menenjit yapar diyorlar-" hic duymamistim.. Ates menenjit yapiyor ha, ve bu sizin kafanizi karistiriyor... Allahaskina, ates menenjit yapiyorsa, niye Antibiyotik veriliyor?? Asi nasil hazirlaniyor.. Atese karsi asi olurmu?? Bunu size soyleyenin "beyin" yapisini cok merak ediyorum. Herhalde, bu site yayinlanmaya basladigindan beri soylenmis en buyuk "aptalca laf "... Herhalde bu sahsin beyni, Oksijen yerine Azot filan yakiyor... Bakin Menenjit cok yuksek ates yapar ve ates dusuruculere ragmen dusmez. Cok muhtemeldir ki, menenjit teshis etmekten aciz, zavalli bir doktor, menenjiti atlayip, koseye sikisti ise; kabahati aileye atmak icin; "- Ben ne yapabilirim, siz atesi dusuremediniz, ates de menenjit yapti - " demis olabilir... Yoksa, bu kadar kuyruklu bir yalani siradan bir ailenin soylemesine imkan yoktur...
Ayrica; 4.5 aylik cocugun; 7kilo oldugunu farzedersek, gunluk alabilecegi Dolven miktari; 3x1/2 olcektir.. ParaNox fitil de gunde 3x1  den fazla veremezsiniz. Peditus zaten bu yasta verilmez, ayrica da, 1 olcek icinde 1 ParaNox fitildeki kadar "Parasetamol" vardir. Belliki bu receteyi yazan, zavalli, Peditusun icinde Calpol ve ParaNox taki kadar Parasetamol oldugunu bilmiyor....
Peditus, Calpol ve ParaNox asla ayni receteye yazilamaz, zira,  ucude ayni ilactir... Ustunu okuyun goreceksiniz. O aciz doktorun bu kadar basit bir seyi bile okuyacagini hic tahmin bile etmem..
Yukarı Dön
timsah Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 27
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2013 Saat 22:05
hocam zaten doktorumuz çocuk diş çıkarırken diş falan yok dedi 2 gün sonra diş elimze değmeye başladı normalde 6 saatte bir fitil vermemizi önermişti çocuğun kilosu uygun olduğu için de düşmesse dolven verin dedi ama oğlum onu içince yeri göğü yıktı 5-10 aralıksız ağladı zor susturduk sonra onu içmeyince başka bir  doktor calpol önerdi onu da verremmedik fitile devam ettik ama bugün calpolden yarım ölçek vermeyi başarsakta ateş yine yükselmeye başladı yarın demiş olduğunuz kan testi için sağlık ocağına götürücez ama dün gece verdiğimiz fitilden sonra 12 saat gibi aradan sonra çıktı ateşi öksürmeye devam ediyor ve balgamı çok fazla tıkanır gibi olabiliyor öksürürken burnunu aspire ettiğimde böyle açıklı koyulu bir renk gibiydi başka da bişey çıkmadı bütün gün kakasından balgamı atabilir mi sık ama bazen az bazen orta miktarda böyle yapışkan kıvamda kaka yapıyor bu durum hastalıktan kaynaklanır acaba? Bir de hocam bu hastalık ne kadar sürer atteş falan biz hala ateşi düşürmek dışında çocuğa herhangi bir müdahalede bulunmuyoruz yapmamız gereken, eksik birşey var mı acaba?? Şimdiden teşekkür  ediyorum....
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nis 2013 Saat 07:47
Anlattiklariniz, Gribe benziyor. Yarin kan tahlili yapildiginda dikkat edin sizi kaziklamasinlar, 4.5 aylik cocukta, normal WBC sinirlari: 6.0 - 17.5 dur. Kasten, daha dusuk olan,  eriskin degerleri ile mukayese yapip, antibiyotik basliyorlar...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.