|
Gıda zehirlenmeleri |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Dobi
Katılımcı Üye
Kayıt Tarihi: 12 Nis 2024 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 441 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Gıda zehirlenmeleriGönderim Zamanı: 13 Saat 32 Dakika önce Saat 21:14 |
|
Merhaba Kadir bey son zamanlarda haberlerde gıda zehirlenmeleri ölümle sonuçlandığını görüyoruz nerede yanlış yapılıyor böyle bir durumda ne yapılmalı lütfen bilgi verirmisiniz .en son dün iki çocuk bir anne öldü baba yoğun bakımda ..bu konu hakkında bilginizi rica ediyorum şimdiden tesekkurler
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119616 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 1 saat 1 Dakika önce Saat 09:45 |
|
İshal ve kusma; ilaçlarla suni olarak kesilirse, bu zararlı bakteriler vücutta kalır, çoğalırlar ve toksin oluştururlar.
Toksinler oluştuktan sonra, tedavisi yoktur! Bu toksinlerin bir kısmı ısıya dayanıklı, bir kısmı değildir. Gıdalarda bakterilerin üreyip, toksin oluşturmaları için çok zaman geçmesi gereklidir. O yüzden, konserve ve işlenmiş etlerde olabilirler. Midye; ancak hemen Lağım ağızlarından toplandığında bakteri ihtiva edebilir. Zira insanlarda hastalık yapan bakteriler, deniz suyunda kısa sürede yok olurlar. Kumpir türlerinde, patates değil içine konulan çiğ gıdalarda kirlenme olabilir.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|