Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tahliller
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumTahliller

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
senemsss Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 66
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı senemsss Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Tahliller
    Gönderim Zamanı: 04 Mar 2015 Saat 14:58

Sevgili Hocam Merhaba,

6 yaş 8 aylık kızım 4 gündür ateşli ateşi 39 - 40 arasında değişiyor çok rahatsız olmadığı sürece ateş düşürücü vermedik ama kendini 39,5 larda halsiz hissettiği için ateş düşürücü kullandık. İlk doktora götürdüğümüzde boğazlarının iyi olmadığını söylemişti, antibiyotik kullanmaya başladık. Ağzında bir koku mevcuttu aynı zamanda. Ama ateşi 4 gündür geçmeyince bugün tekrar götürdük. Kan tahlilleri yapıldı. Değerleri aşağıdaki gibi.

Lökosit (WBC)'' 4.25                                                   4.3 - 11.4 x10³/µL

Nötrofil oranı (NEUT%)'' 56.2                                      39.5 - 76.9 %

Lenfosit oranı (LYMPH%)'' 31.3                                   13.0 - 45.0 %

Monosit oranı (MONO%)'' 11.3                                    4.2 - 12.3 %

Eozinofil oranı (EO%)'' 0.7                                          0 - 7 %

Bazofil oranı (BASO%)'' 0.5 0.0 - 1.0 %

Nötrofil mutlak sayısı (NEUT#)'' 2.39 x10³/µL

Lenfosit mutlak sayısı (LYMPH#)'' 1.33 x10³/µL

Monosit mutlak sayısı (MONO#)'' 0.48 x10³/µL

Eozinofil mutlak sayısı (EO#)'' 0.03 x10³/µL

Bazofil mutlak sayısı (BASO#)'' 0.02 x10³/µL

Eritrosit (RBC)'' 4.8                                                     3.8 - 5.0 x10^6/µL

Hemoglobin (HGB)'' 12.2                                            10.5 - 13.5 g/dl

Hematokrit (HCT)'' 37.2                                              31.0 - 41.0 %

Ortalama eritrosit hacmi (MCV)'' 77.7                         75.0 - 90.0 fL

Ortalama eritrosit hemoglobini (MCH)'' 25.5               25.0 - 34.0 pg

Ortalama eritrosit hemoglobin

konsantrasyonu (MCHC)'' 32.8                                    31.0 - 37.0 g/dl

Eritrosit dağılım genişliği (RDW-SD)'' 39.9                   35.0 - 46.3 fL

Eritrosit dağılım genişliği (RDW-CV)'' 14.5                   11.2 - 15.0 %

Trombosit (PLT)'' 222                                                 180 - 400 10^3/ul

Ortalama trombosit hacmi (MPV)'' 10                         7.8 - 13.0 fL

Trombosit dağılım genişliği (PDW)'' 11.5                    9.0 - 20.0 fL

Trombosit / büyük hücre oranı (P-LCR)'' 25.3                         14.0 - 50.4 %

Plateletkrit (PCT)'' 0.2                                                  0.15 - 0.40 %

Eritrosit Sedimentasyon Hızı (ESR)'' 29                                  < 20

Ürik Asit'' 3.6                                                              1.9 - 5.0 mg/dL

Alanin Aminotransferaz (ALT)* 20                               24 - 49 U/L

Aspartat Aminotransferaz (AST)'' 34                           5 - 36 U/L

Laktat Dehidrogenaz (LDH)'' 249                                140 - 280 U/L

C reaktif protein (CRP), Kantitatif* 1.18                      < 1.0

Ateş bu kadar uzun sürdüğü için Enfeksiyoz Mononukleoz olabilir mi diye düşünüyorduk, ama onda WBC de  yüksek oluyordu diye hatırlıyorum yazılarınızdan. Bu durumda domuz gribi geçiriyor olabilir mi? Sürekli bir kusma ve ishal durumu yok. Sadece günde bir kere daha sıvı yapıyor o da antibiyotik kullandığımızdan diye düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyız , günlerdir ateşi geçmediği için endişeleniyoruz. teşekkürler hocam

Yukarı Dön
senemsss Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı senemsss Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2015 Saat 18:40
Hocam birde sabah doktor boğazındaki bezelerden de endişelenmiş. Lenfleri şişmiş. Bunun için boyun ultrasonu istenmiş. Ultrasonda 2,5 santim olduğunu söyledi. Cocuk hemotologu ile tedbir amaçlı görüşebilirseniz iyi olur dedi. %90 enfeksiyon yüzünden ama yinede tedbiri elden bırakmayalım dedi. Ama bu hemotoloji olayı bizi korkuttu. siz ne dersiniz??
bende boğazındaki bezeyi konrol ettim elime geliyor. Biraz büyümüş misketten büyük, yumurtadan küçük
Yukarı Dön
senemsss Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı senemsss Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2015 Saat 19:23
hocam ben arada tekrar yazınca benim mesajım geriye düşmüşte tekrar yazayım istedim. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.