2 yaşında ikizlerim var..Kızım hastalandı;sürekli ateşleniyor terliyor ateşi düşüyordu, iştahsızlık, ağız kokusu,burun akıntısı ve çok şiddetli öksürük vardı…Vicks-bal-limon-zencefil hiç fayda etmedi, durumu gittikçe kötüleşti…Dr’a götürdüm…Çok kötü öksürüyor, akciğer filmi çekelim, ona göre rocephin ampul yazacağım dedi…Filmi çektirmek istemediğim için Macrol 250 yazdı…Kızım ilk dozdan sonra bariz bi şekilde iyileşti…Burun akıntısı olduğu için grip olduğunu düşünmüştüm ama macrol.un ilk dozundan sonra düzelince kafam karıştı…Antibiyotik gerekli miydi? 3 gündür kullanıyoruz, artık wbc testi de olmaz...Ne yapayım hocam? Macrol iyi bir seçim mi ve kaç gün devam edeyim? (Bu arada iyileşti derken öksürük devam ediyor, diğer belirtiler geçti...)
Kızım hastalanmadan 1 hafta önce oğlumun 1-1.5 gün süren bi ateşi oldu, boğazı şişti, sesi bozuldu ve zor yutkunuyordu…Başka bi şikayeti olmadığı için hiçbirşey yapmadım, gayet keyifliydi…Kızdan 3-4 gün sonra yani dün de o hastalandı…Burun akıntısı, öksürük, iştahsızlık, sürekli ağlama var…Kız macrol kullanıyor, şimdi ben oğlana ne yapayım?