|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
sevcan
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: strep a testi ve ateşGönderim Zamanı: 17 Nis 2014 Saat 22:59 |
|
Hocam, kızım 24 saattir ateşli. akşama doğru 39u geçti huzursuzlanınca calpol verdim ama ancak 38.3e düştü ve 1 saat sonra 38.8 e yükseldi. Şu an hala çok ateşli.
1. Kusma yok, yutkunma güçlüğü yok, boğaz ağrısı ve karın ağrısı yok. bademciklerinin üzerinde beyazlıklar da göremedim. bu durumda beta değildir diyebilir miyiz? Bu sorunun cevabı benim için çok önemli hocam. 2. Yarın doktora gidersem sadece strep a testi yaptırsam yetermi. wbc baktırmam da gerekiyor mu: Bu sorunun cevabını da çok merak ediyorum hocam. ya da sadece wbc mi baktırsam daha iyi? İlla ikisini birden mi yaptırmak gerekiyor? 3.Kadir Hocam, ateş düşürücünün şu an için bize yardımcı olmadığını gördüm. Bu bakteriyel olduğuna işaret eder mi? 4. Paranox fitili ve ibufeni buzdolabında tut yoksa at diyorlar, işe yaramaz diyorlar doğru mu? 5. Beta ise kaç gün içinde tedaviye başlanmalı. 4 gün beklense iş işten geçer mi? 6. Bir çocukta beta var ise ve hiç tedavi edilmese bile ateş 7 gün sonra kendiliğinden düşer diye duydum doğru mu (not: makalenizi okudum beta tedavi edilmezse ne sonuçlar olabileceğini biliyorum). Hocam şimdiden yazacağınız her bir kelime için teşekkür ederim. Allah size uzun ve sağlıklı bir ömür torunlarınıza sağlık ve afiyet versin!
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 18 Nis 2014 Saat 19:08 |
|
1- Yasini yazmamissiniz... 5 yasindan kucuk ise, zaten "streptokok" olmasi son derecede zor... Evde baska bir buyuk, hasta olcak, agizindan cikardigi gidayi cocuga yedirecek veya kasigi kullancak, ancak oyle.. Ayrica da; kusma olmasa bile, bulanti olmasi gerekir...
2- Sadece, "Tam Kan Sayimi" yeterlidir. 3- atesin cinsi ile "Bakteriel" olmasi arasinda, kesin bir iliski yok.. VIRUSLERDE DE, DUSMEYEN ATES OLUYOR.. 4- Sadece; fitilleri, (sekilleri bozulmasin diye) buzdolabinda tutuyoruz. Kisin, buna bile gerek olmaz, serin bir yerde tutmaniz yeterlidir... Ibufenin buz dolabinda tutulmasi gerektigini size hangi :'geri-zekali' soyledi ise, gitsinde, Eczaneleri uyarsin. Hepsi raflarda durur... 5- Streptokoklar'da en kisa zamanda, tedaviye baslanmalidir. ESAS muhim olan, bu enfeksiyonlarin, 1 aydan kisa surelerde alinmasini ve bu mikroba karsi olusan antikorlarin, asiri yukselmesinin onlenmesidir.. Gerisi palavradir, zira bu bakteri son derecde zayif bir bakteridir ve tek 1 olcek Ampisilin veya "Tek doz" Penisilin ile; 12 saatte yok olurlar... Siz bakmayin bizdeki aptallara, bu enfeksiyon hakkinda, hicbir sey bilmezler... 6- Dogru, tedavi edilmezse, kendiliginden bile iyilesir ama , gecen bu uzun sure icinde,olusan Antikorlar; Kalp Romatizmasi ve/ veya Nefrit olusumunu hizlandirirlar.. Streptokoklarin; Kardiojenik, Nefritojenik, Kizil dokuntusu yapan, Erizipel yapan ayri-ayri tipleri vardir. Her Streptokok; Kardit veya Nefrit yapmaz.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Nis 2014 Saat 19:10 |
|
![]() |
|
sevcan
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 19 Nis 2014 Saat 23:39 |
|
Çok teşekkür ederim hocam. o kadar güzel anlatmışsınız ki...Sizi tanımasaydım bilemeseydim, şimdi çocuğum benim çocukluğumda olduğum gibi antibiyotiklerin kölesi olacaktı. neyse, doktora gittik ama üniversite hastanesinde strep A testi yapılmıyormuş! başka hastaneye gittik. doktor boğaz kıpkırmızı beta olabilir dedi. neden bilmiyorum ama kan tahlili istemedi. strep a yaptı, birşey çıkmadı. ama bu kesin sonuç olmaz dedi, sonra da kültür aldı. birşey çıkmayınca antibiyotik kullanılmaz dedi. bu beni çok memnun etti, tabii sizden öğrendiğim bilgiler sayesinde. sağolun varolun.
Hocam, sesi çok kısılıyor. öksürünce düzeliyor. 5 yaşındaki çocuğun boğazına tantum sıksam sesinin gidip gelmesine çare olur mu? Evet derseniz kaç kez sıkayım? Bir de, belki bağışıklık sistemini destekler diye günde 1 bardak kefir içiriyordum ama kefirde mayalanmadan dolayı alkol oluşuyormuş. hergün içirmeye devam etsem karaciğer enzimleri yükselir mi? zarar verir mi? kefiri keseyim mi? bir de, betanın aile içi bulaşma şeklini anlatmışsınız ya...hani aynı çataldan kaşıktan yiyecekler..vb. ancak öyle olur diye. o zaman mesela aynı ortamda bulununca beta geçmiyor mu? damlacık enfeksiyonu gibi değil mi hocam? Aksırıp tıksırmayla da mı olmuyor? hastanede strep A için beklerken neredeyse 10 çocuk bir odadaydı. Ben çok tedirgin oldum birbirlerine geçirmeseler bari diye. Bu şekilde geçmiyor o zaman öyle mi
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Nis 2014 Saat 01:17 |
|
Tantum Verde Sprey: gunde 4x 1-2 defa sikabilirsiniz...
Kefir veya diger "Proboiyotik" ilaclarin TAMAMI, barsaklardaki yararli bakterileri cogaltarak, ishal yapici hastaliklara karsi korur.. Baska da bir halta yaramazlar... Oyle, T.V.deki reklam daki gibi; bir mamanin icindeki, Probiyotik(Immunofortis) maddesi bebekleri hapsiran, sisman teyzelerden KORUMAZ... Kefir'in; ne zarari olur, nede baska bir faydasi.Aynen yogurt gibidir... gaza gelmeyin.. DIGER SUALLER ICIN; BU KONUDAKI MAKALE, ALT FORUM VE ESKI MAILLERI OKUYUN. |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|