Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateş ,boğaz ağrısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateş ,boğaz ağrısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zehraeroğlu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 250
Mesajın Direkt Linki Konu: ateş ,boğaz ağrısı
    Gönderim Zamanı: 17 Şub 2012 Saat 00:23
kadir bey merhaba,
ben istanbul dan hastanız ela eroğlu nın annesiyim..ela 5 yaşında
ela bugün saat 14:00 gibi ateşlenmiş okulda.akşam saat 21:00 de hastaneye götürdük.sayenizde hemen hemen artık bakteriyel viral ayrımı yapabiliyor ve tedavisini de kendim yapabiliyorum.size en son kasımda gelmiştik ve o zamandan bugüne kadar arada 2 kere ateşli grip oldu ama ateş düşürücüsüz ve antibiyotiksiz ve dr suz 1-2 günde atlattık.dediğim gibi viral olduklarını anlamıştım çünkü..ama bugün viral gibi görünmedi gözüme bizde hastaneye götürdük.tedavi den çok tanı için götürdüm.zira bakteriyelsede tedavisini biliyuorum sonuçta.ama şüphelerimden emin olmak istedim.
hemogram ve strep-A-  testi istedim.elle yapılan muayne sonucunda bademciklerin şiş ve kızarık olduğu ve 39.3 ateş olduğu saptandı...kulaklar temiz..
 burun akıntısı olmayışından ve ağzındaski kötü (her zamankinden farklı ama şiddetli değil) kokudan ve halszliğinden anladım bakteriyel olduğunu..yapılan test sonuçları aşağıdaki gibidir..size sorunluları yazıyorum..

REF.ARALIĞI

wbc                                                14.14                           4.5 - 13.5
nötrofil oranı                                   63.7                            25 - 65
nötrofil saysı                                    9 bin                          1.5 - 8,0 bin
lenfosit oranı                                  24.5                            25 - 50
monosit oranı                                 11.6                             0 - 6
monosit sayısı                                  1.6                             0,0 - 0,7
eozinofil sayısı                                    0                              1 - 5
trombosit dağılım aralığı (pdw)       8.8 fl                             9,0 - 17,0 fl      
crp                                                   26.4                            <2.8 mg (bu teste itibar etmediğinizi biliyorum) 
ve strep - A negatif

Düzenleyen zehraeroğlu - 17 Şub 2012 Saat 00:46
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şub 2012 Saat 00:42

hastanede olan nöbetçi dr a tecrübemi belli ettiğimden midir nedir antibiyotik yazmadı..4 güne ateşi düşmezse yeniden getirin dedi..duruma göre o zaman yazarız dedi..ateş dşürücü ile ilgili sizinle hemfikir..çocuk rahatsızsa verin yoksa vermeyin dedi..öyle vermezseniz havale geçirir falan diye korkutmadı  bizi ama sanırım dediğim gibi tecrübemi belli ettiğimden dolayı..

yani reçetemizde sadece rahatsızlanırsa diye calpol ve tantum verde sprey ile gönderdi bizi...
kızımın keyfine gelince ateşi düşünce iyi oluyor.yükselince halsiz ve sürekli uyku hali oluyor iştahsızlıkta var tabi hali ile..ama mızmız değil.
şimdi benim size sorum
1-hani dersiniz ya eğer wbc sınırda ise nötrofil (gran) düşük, lym yüksek ise viraldir diye..2 tane nötröfil bakılmış hangisini baza almak lazım.nötrofil oranını mı sayısını mı?
2 lym denilen değer lenfosit oranı mı oluyor?
3-monosu yüksek Enfeksiyoz Mononükleoz'(öpücük hastalığı) düşünülebilir mi?mono test yaptırmadık.
4-wbc sınırda,nötrofil düşük (ama oda sınırda düşük) lym de düşük (oda sınırda düşük) ..e şimdi kafam karıştı antibiyotik vermek lazım mı değil mi?
5-hb (hemoglabin) kan değerimi oluyor (siz genelde hgb dersiniz acaba aynı şey mi diye soruyorum)12.3 çıkmışta gayat iyi o yüzden soruyorum..

Düzenleyen zehraeroğlu - 17 Şub 2012 Saat 00:43
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119586
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şub 2012 Saat 06:16
Notrofil ortani ust sinirda ( dusuk degil), Lenfosit orani dusuk. WBC degeri de yuksek sayilir. Her nekadar antibiyotik gerekiyor gibi gozukse de eger genel durumu iyi ise, antibiyotik baslamayin, takip edin, genel bir duskunluk hali farkederseniz baslayin. Monositlerde yuksek ama bu hastaligin zaten tedavisi olmadigindan, cok ustunde durmam. Bu sadece atesli devrenin 1 hafta surmesini izah eder.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şub 2012 Saat 08:22
tamam kadir bey.bu sabah iyi uyandı ama ateşi var tabii.ben durumu kötüleşir ise vericem antibiyotik.böyle devm ederse vermeyeceğim.
1-sizin cevabınızdan anladığım kadarı ile sayı kısımlarına değil oran kısımlarına bakıcağım değil mi?
2-öpücük hastalığı hayatında sadece 1 kere mi geçirirlir?

Düzenleyen zehraeroğlu - 17 Şub 2012 Saat 08:30
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119586
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şub 2012 Saat 18:26
1-Evet, oranlara bakin, sayi verilmesinin bir anlami yok.
2-Evet, hayat boyu 1 defa olur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.