Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Döküntü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDöküntü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
fatmabek Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

emir&yusufun annesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2790
Mesajın Direkt Linki Konu: Döküntü
    Gönderim Zamanı: 09 Ara 2010 Saat 23:35
Merhaba Hocam

Oğlum 18 aylık dün ve bugun vücudunun değişik yerlerinde döküntü cıkıyor, küçük çapta, yaygın değil, mesela alnında beliriyor; (hafif ten renginden biraz açık kabartı) sönüyor, ardından boynunda, yanağında yada elinin üstünde...ama aynı anda değil biri sonmeden diğeri cıkmıyor, ateşi yok, kusması yok, anne sütü almaya devam ediyor, her gun yedirdiğimden farklı besin yedirmedim, sütten süphelendim ve takipteyim umarım önemli bir durum değildir??

not: yaklaşık 1 aydır düzenli olarak oğlum kahvaltı ve yumurta yemediği için yarım muz ve haşlanmış yumurta sarısını beraber yediriyorum, yemediği gun muhallebisini yumurta sarısıyla pişiriyorum, inek sutunu de gunde 100 cc den fazla içiremiyorum...onun dışnda yoğurt ve tencere yemekleri yediriyorum, su çok içmiyor, doğumdan itibaren değil ise; yedikleriyle ilgili demiş olduğunuz idrardaki koku devam ediyor... 
Teşekkürler

dudağının altında çıktığında...

"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119589
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2010 Saat 11:58
Sütten değil, alabildiği kadar arttırın. Sadece şu "muz-yumurta" karışımını" bir kesip gözleyelim.. İyileşince, ayrı-ayrı verip bakalım. Allerji olabilir.
Yukarı Dön
fatmabek Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

emir&yusufun annesi

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2010 Saat 00:04
Hocam dediğiniz gibi muz ve yumurtayı kestim; süte fazlalaştırarak devam ediyorum ama döküntüler nedense süt içirdikten sonra küçük çapta da olsa devam ediyor, bu döküntü konusu sadece besin alerjileriyle mi ilgilidir?? herhangi bir test yada muayeneye ihtiyac var mıdır??
TeşekkürlerSmile
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ara 2010 Saat 11:09
Bu yaşta test size bir şey kazandırmaz.. 3-5 gün sütü de kesip bir bakalım, düzelirse, sadece süt az miktarda verip bakalım.
Yukarı Dön
fatmabek Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

emir&yusufun annesi

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2010 Saat 00:20

Hocam artık hangi besinin alerji yaptığını yada besin alerjisi olup olmadığı konularında tamamen kafam karıstıTongue
sutu kestim, muzu, yumurtayı da vermiyordum ama bu akşam banyodan sonra gordum ki aynı anda 2 yerde kucuk capta kabarmalar var?? (ilk mailiniz sonrası süte devam edip yumurtasız geçirdiği  2 gunde de dokuntu olmustu ve bunun üzerine sütü kesmiştim bu sabah yumurta sarısı verdim sadece)

1- cok  küçük miktarlarda da olsa yumurta veya süt urunleri problem teşkil eder mi??
2- hem süte hem yumurtaya alerjisi olabilir mi??alerjiye neden olan besin kesilir kesilmez alerjiye bağlı dokuntu de bir anda kesilir mi yoksa ertesi gune ve ilerisine yansır mı??
3- proteini parçalayamama diye bir cümle görmüştüm bu ne demektir??besin alerjisi konusuyla ilgisi var mıdır??
4- besin alerjisi dısında cildi bir problem olabilir mi??
5- Kan testi yaptırayım mı??

TeşekkürlerSmile

Düzenleyen fatmabek - 16 Ara 2010 Saat 00:28
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2010 Saat 11:18
Allerji bir defa oluştumu, miktarın önemi yoktur, "zerre kadar" verseniz, allerji çıkar. Kestiğinizde, 2-3 günde kaybolma görülür..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.