Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Meningokok Aşısı ve Kafa Karışıklığı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumMeningokok Aşısı ve Kafa Karışıklığı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Yasasinben Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 66
Mesajın Direkt Linki Konu: Meningokok Aşısı ve Kafa Karışıklığı
    Gönderim Zamanı: 27 Oca 2014 Saat 20:07
Kadir Hocam merhaba; sizin gerek Yazarlar sayfasında yazdığınız, gerek de alt konularda yapmış olduğunuz Meningokok ile ilgili tüm yazı ve cevaplarınızı okudum.Sizin verilerinizi internetten de araştırdım kesinlikle haklısınız.  Dediğiniz gibi bizde olsa olsa B tipi olur onun da aşısı henüz mevcut değil eczanelerde.
Yalnız kafamı karıştıran soru şu; yine internette bir yazı okudum ve Menengokok'un A, C, Y tipi özellikle Arap ülkelerinde salgın şeklindeymiş. hatta THY pilot ve hosteslerine artık Umre'ye yapılan seferlerinde özellikle bu aşıyı yaptırıyormuş. Ben bebeğim 15 aylık olmasına rağmen sizin önerinizle yaptırmadım bu aşıyı. Ancak şu sıra Umre'ye giden akrabalarımız olduğu için kafa karışıklığı içinde kaldım. Yani oradan gelen birisinin taşıcılığıyla bebeğimin menenjitin bu versiyonuna karşı savunmasız olması mümkün müdür? Yoksa tamamen saçma bir endişe içinde miyim sevgiler?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119575
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Oca 2014 Saat 20:55
Arabistanda yok.. O hadise soyle: Afrika'dan gelen hacilarda, Meningokok:A,C,Y ve W135 olabiliyor. Oyle hasta bir Afrikalinin Arabistana mikrop tasimamasi icin, HACCA GIDENLERE, bu asi yapiliyor..

Anladinizmi??? Arabistandan GOTURMESINLER diye degil, Arabistana GETIRMESINLER diye asi yapiliyor... Ama Turk kafasi, her seyi ters ve yanlis anladigindan bu isin de b.k'unu cikarmasini cok iyi becermislerdir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.