Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Allerji İlacı Kullanımı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAllerji İlacı Kullanımı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Cleo Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 15
Mesajın Direkt Linki Konu: Allerji İlacı Kullanımı
    Gönderim Zamanı: 26 Şub 2011 Saat 21:34

İki yaşındaki kızım Aralık ayında bronşit oldu ve bu zamana kadar geçirdiği üçüncü bronşitiydi. Bundan sonra ortakulak iltihabı ve nezle oldu. tüm bunlar geçiyor fakat ara ara  küçük kalın öksürükler devam ediyor. Doktorumuz geçirdiği bronşitler nedeniyle allerjik olabileceğini yada bronşlardaki hassasiyetten kaynaklı olabileceğini belirtti ve nisan ayına kadar zaditen adlı allerji ilacını kullanmamızı istedi. Hiçbir tahlil yapılmadan verilen bu ilacı kullanmakta kararsız kaldım. Bu öksürüğün allerjik olduğunu tespit etmek için nasıl bir yol izlenmeli.İlacı kullanırsam fayda sağlar mı?

Teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119575
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2011 Saat 11:54
Hiçbir toplulukta, Allerji,  "Gripal" enfeksiyonlardan fazla olamaz...Doğru-dürüst bir doktor bulun... 
Yukarı Dön
Cleo Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 15
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2011 Saat 12:54
Tekrar Merhaba Doktor bey,

Tavsiyeniz üzerine İzmir deki farklı bir profesör doktora götürdüm. Fakat bambaşka bir şeyle geri döndüm. Muayne sırasında çikolata yiyip yemediğini sordu birde yatarak süt içip içmediğini sordu. Çikolata yer yatarak süt değil (zaten süt hiç içmiyor) ama su içer dedim. Reflüden şüphelendiğini belirtip radyoisotopik diye bir test istedi. Radyoaktif madde verilerek yapılan ve 45 dk süren bir testmiş bu sırada kızıımın hareket etmemesi gerekiyormuş o yüzden sedyeye kemerle bağlıyorlarmış. Bu beni biraz korkuttu. Kafam çok karıştı. Kızımın hiç kusmadığını belirttim fakat her reflü kusma yapmazmış çikolatadan olabilirmiş dedi. Sizce bu testi yaptırmalı mıyım?

Teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119575
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2011 Saat 19:18
Madem çukulatadan olduğundan bu kadar emin, bu kadar eziyetli tahlillere hiç gerek yok, çukulatayı bir müddet (yaza kadar) verme olsun bitsin.. Saçmalık... Öksürük ile ilgili mailleri okuyun en iyisi..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.