Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 4 aylık antibiyotik içebilir mi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum4 aylık antibiyotik içebilir mi?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mine Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3314
Mesajın Direkt Linki Konu: 4 aylık antibiyotik içebilir mi?
    Gönderim Zamanı: 31 Oca 2011 Saat 12:36
Kadir Bey saygılar
kızım hastaydı üç gündür forumda mesajlarınızı okuyorum kızımla ilgili sorunlarıma cevaplarımı buldum öncelikle bunun için çok teşekkür ederim

kızımın hastalığı 4 aylık oğluma da bulaştı kaç gündür arıyorum bulamadım bu ayda ki çocuğa nasıl bir tedavi uygulanmalı

şiddetli öksürüğü var sesi kısıldı dili bembeyaz o süt kokulu ağzı kötü kokar oldu hırıltılı nefes alıyor bazen tıkanıyor çok çırpınıyor nefessiz kalıyor siz bu durumda antibiyotik gerektiğini söylemişsiniz oğluma da antibiyotik gerekir mi? içebilir mi bu ayda?
ateş 39 lara çıkıyor çok ağladığı zaman çay kaşığının ucuyla dolven veriyorum onun dışında bir şey kullanmadım bide tabii serum fizyolojikle rahatlatmaya çalışıyorum
yarın da aşısı var hasta olması aşıyı etkiler mi hemşireler böyle söylemişti de hastaysa bir iki gün bekleyelim diye aşı yaptırayım mı?
kusurabakmayın değerli vaktinizi almak istemezdim ama sürekli arama yapıyorum bu sorularıma cevap bulamadım
şimdiden teşekkür ederim

Düzenleyen mine - 31 Oca 2011 Saat 12:37
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119580
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2011 Saat 23:07
Aşı için gittiğinizde, boğazını da gösterin, hasta olması aşıya mani değildir.
Yukarı Dön
esma24 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 169
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şub 2011 Saat 16:18
hocam merhaba
mine arkadaşım adına yazıyorum şu an neti yok
oğlunu doktora götürmüştü aug. bid 400 antibiyotik vermiş üst solunum yolu enfeksiyonu denmiş kaka tahlilide yapmışlardı sonucu bugün almışlar amipli dizanteri çıkmış doktor antibiyotiği hemen kes nidazol başla demiş sabah akşam birer ölçek
bebek sadece anne sütü alıyor su bile içmiyor  nasıl olabilir 2 ay önce kızıda amipli dizanteri geçirmişti doktoru ondan bulaşmıştır dokunma yoluyla bulaşır demiş
sadece anne sütü alan bebekde dokunma yoluyla bulaşırmı bu mikrop nasıl koruycam çocuklarımı diyor bebek hiç durmuyor sürekli ağlıyormuş kıvranıyormuş size danışmamı istedi
teşekkürler
güzel kızım Eylül'üm
oğluşum Bahadır'ım
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119580
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şub 2011 Saat 13:09
İshali olmayan çocuktan "kaka tahlili" istenmesi, zaten işin; danışıklı döğüşüklü olduğunun ispatı.. Bu kadar küçük ve sadece anne sütü alan bir bebekte olacak iş değil.. Sadece ateş düşürücü versin,
Yukarı Dön
mine Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3314
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şub 2011 Saat 19:42
Kadir Bey çok çok teşekkür ederim ben sizin daha önce ki maillerinizi okudum 4 aylık anne sütü alan bebekde amip olamayacağını biliyorum doktorada söyledim nasıl olur diye ama o kadar emin ki emziğini ve ya biberonunu musluk suyuyla yıkarsanız banyosunu musluk suyuyla yaptırırsanız olur dedi bende oğlumu musluk suyuyla yıkıyorum emziği ve ya dişiliği düşse musluk suyuyla yıkayıp eline veriyorum o yüzden şüpheye düştüm
ishali yok zaten kakasında kan yok ama doktor dedi ki anne sütü aldığı için hastalık gizli seyreder mutlaka nidazolu kullanın yoksa çok tehlikeli olur
yani bunu tek ticari kaygıyla söyledi desem tamam ama bilgisizlikten söylediyse vay halimize tecrübeli diye güvendim gittim
bizler burada sizin sayenizde bilgileniyoruz yanlış yapmakdan sakınıyoruz ama diğer anneler ne yapsın

<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.