Merhaba Kadir Bey;
Benim kızım 4 yaşında. 2 hafta önce boğazım acıyor dedi. Ben de zencefil, ıhlamur, ılık su verdim. Daha sonrasında şikayet etmedi. Geçti. 1 hafta sonra genital bölgesinde kaşınma, kızarıklık ve allerji biçiminde kırmızı noktalı döküntüler oldu. Göbek deliğinde de akıntı, kaşınma ve kızarıklık oldu. Ben de bepanthene merhem sürdüm. Hametan sürdüm. Travocort sürdüm. Arko krem sürdüm. Ayrı ayrı. Geçmedi. 3 gün sonra çok daha fazla azdı. Elecon Pomad sürdük çok az. Geçer gibi oldu fakat akşamına daha fena oldu. İdrarını ve büyük abdestini yaparken çok acı çekti. Gece de popom ve göbeğim acıyo diye ağlayarak uyandı. Sabah Sami Ulus Hastanesine götürdük. İdrar tahlili ve kültürü yaptırdık. Doktor mantar olabilir, mikrop kapmış olabilir dedi. Bir de cildiye görsün dedi. Cildiye doktoru da mikrop kapmış dedi. Antibiyotikli merhem verdi. FUCİDİN. Hem poposu için hem de göbeği için. Sabunla yika dedi. Göbek deliğinde herhangi bir şikayet kalmadı fakat poposu kremi sürmediğim zaman tekrar kızarmaya başlıyor. Birde gözünün altı çok kırmızı idi. Daha sonra pütür pütür oldu gözünün altı. Onun içinde NERİSONA C krem verdi. Sadece bir kere sürdüm geçti. Ayrıca ellerindeki parmaklarının hepsinin derisi soyuluyor. Arko krem sürüyoruz ama geçmedi 1 haftadır. Şimdi yine öksürük, boğaz ağrısı ve gözlerinin altındaki kızarıklık başladı. Ne yapmalıyım.
İdrar Tahlil sonuçları;
Renk Açık sarı
Görünüm Berrak
Lökosit esteraz +
Nitrit Negatif
Eritrosit Strip Negatif
Protein Negatif
PH 6,5
Dansite 1021
Ürobilinojen Normal
Bilirubin Negatif
Glukoz Negatif
Keton Negatif
Yassı Epitel 1
KÜLTÜRLER
İdrar orta akım (İdrar Kültürü) 08/04/2013 13:14
Kültür Sonucu 10^4-5 CFU/mL A gr. Beta Hem. Streptokok üredi.
Duyarlılık Sonucu