Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 5 gündür devam eden kusma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum5 gündür devam eden kusma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
güneş Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 12
Mesajın Direkt Linki Konu: 5 gündür devam eden kusma
    Gönderim Zamanı: 14 Haz 2012 Saat 01:10

İyi akşamlar Doktor Bey, Oğlum Ege, 5 yaşında ve 1 yaşından beri sizin hastanızdık, 4 senedir o kadar güvendeydik ki, aşağıdaki maceraları sadece başkalrından duyuyorduk, ve ben  Kadir Bey sayesinde bilinçlendik, bunları asla yaşamayız diyordum ama sanırım basiretimiz bağlandı..... Tongue

Cuma akşamı hafif ateşi var gibiydi, cumartesi günü öğle saatleri civarında yoğun bir burun kanaması olunca hiç vakit kaybetmeden hastaneye gittik. Çocuk doktoru muayene etti. Boğazı şiş dili paslı olduğu için ve de okullarında da beta görüldüğü için beta olduğundan şüphelenip, strep a yapıldı ama negatif çıktı. Fakat boğaz kültürü de alınmıştı onun sonucunu alana kadar da beklemeyelim hemen antibiyotik başlayalım dedi doktor. Augmen.... başladık, hastanedeyken 1 doz ateş düşürücü de verildi. Sudafed ve boğaz fısfısı da verdi doktor ama onları kullanmadık. Cumartesi akşamı ve pazar günü sık sık kustu, doğru dürüst midesine birşey girmedi.... Bu esnada ateş olmadı. Pazartesi günü de kusmaya devam etti, bir kere de sulu kaka yaptı. Salı günü de bir kere sulu kaka yaptı kusmaya devam etti. Gün içinde gayet iyi görünüyordu kusmasına rağmen ama akşamına iyice halsizleşti, çarşamba sabahı da şiddetle kustu ve iki kere sulu kaka yaptı, aynı zamanda iyice de halsiz olduğu için tekrar doktora götürdük. Doktor görünce hemen serum takılmasını istedi, 2 şişe serum verildi. Kan ve kaka tahlilleri yapıldı. Cumartesi verilen kültür sonuçları alındı ve sonuçta Hiçbir Şey çıkmadı.serumları yediği için evet kendine geldi. Ama nesi var anlamadık, bunca şeyin üstüne!!! kültürde normal boğaz florası çıktığı için antibiyotiği de kesti. Eve gelince aynı günün akşamı yine kustu, yine sulu kaka yaptı.. Bu esnada yediği su,süt,haşlanmış patates, pirinç lapası ama onlar da hiç midesinde kalmadı.

Çok uzun yazdığımın farkındayım ama ne varsa belirtmek istedim. Fikriniz çok ama çok önemli, şimdiden teşekkür ederim...

Bu arada eski maillerinizi okudum, ishal başladıktan sonra kusma devam ediyorsa virütiktir, tedavisi yok 1 hafta sürer demişsiniz, bizim ki bu duruma mı uyuyor acaba?

Şimdiden teşekkür ediyorum Hocam.....

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119546
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haz 2012 Saat 05:53
1- Anlamayacak bir sey yok. Bogazinda hicbir sey yokmus, herzaman her hastaya "salladiklari" gibi sizede sallamislar.
 2- Atesi "ishal" denmis, dogru durust bir muayene yapip, barsak seslerini dinlese idi, bu sacmaliklarin hicbirine gerek kalmazdi.
3- Ishal ve kusma beraber olduguna gore; Rotavirus ( veya diger virutik ishallerden)  olma ihtimali yuksek. Rota tahlili yapildimi, acaba?
4- Evet, aynen "Virutik" ishal, 1 hafta cekeceksiniz, ilk 4 gunu kotudur, sonrasi kolay. Tedavisi yoktur, bol su/sivi verin. Ayrica da, bu hastalik,  bu yasta serum verilecek kadar agir seyir gostermez. Bana kalirsa, biraz uckagida geldiniz.
Yukarı Dön
güneş Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haz 2012 Saat 05:06
Hocam tekrar merhabalar...
Ege'nin perşembe öğleden sonra da ateşi çıkmaya başladı, sabah genel durumu oldukça iyiydi, sabah 1 kere sulu kaka yaptı, bir daha yapmadı, kusmadı da... Ama bu sefer de öğleden sonra ateşi çıkmaya başladı, akşam 9- 9,30 civarı da iyice aygın baygın yattığı için 1,5 ölçek Parol verdik.. Düştü, rahat uyudu.. Şu anda (sabah 05:00) ölçtüm 38 civarı, yine çıkıyor sanki... Bu ateş normal midir sizce? Size danışmadan rahat etmiyor içimiz...
Tekrar çok teşekkürler... Sevgiler...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haz 2012 Saat 19:25
Normaldir, ishal ve kusma , mikrop vucuttan atilmadan durursa, mikroplarin muayyen miktarlarin ustunda uremesi ile ates cikar. Muhakkak bir seyler yemesi-icmesi ve "kaka olusmasi" lazim. Ishal ciktiginda goreceksiniz, atesi hemen dusecek. Sakin antibiyotik veya baska bir ilac, hele "ishal durdurucu" ilac ASLA vermeyin.
Yukarı Dön
güneş Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Haz 2012 Saat 20:23
Hocam tekrar merhabalar.. Ege!nin kusma ve ishali tamamen kesildi, ama ateşi geceleri devam ediyor, gündüz genel durumu fena değil ama halsiz, gece ise ateşi oluyor. Mümkün olduğunca ateş düşürücü vermemeye çalışıyorum. Hala kaka yapmadı yalnız, bekliyoruz kakasını ailece....  Bir de bugün farkettim boğazında bademciklerinin üstünde beyazlıklar var, dili de pembe ama üstü yine pembe pembe noktacık.... anlatabildim mi bilemedim ama, ne yapmak lazım acaba, yaptırmamaız gereken bir test var mıdır? çok endişeleniyorum, ayrıca bugün bir kere burnu kanadı, sıcak etkisi mi bilmiyorum...
çok teşekkürler yeniden....
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Haz 2012 Saat 21:52
birseyler yemeye basladi ise, merak etmeyin, kaka yapar. Kaka cikarana kadar da atesi olacak. Herhangi bir sey yapmaniza gerek yok.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.