Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yeşil ve şiddetli ishal
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyeşil ve şiddetli ishal

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ilknur78 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 22
Mesajın Direkt Linki Konu: yeşil ve şiddetli ishal
    Gönderim Zamanı: 02 May 2012 Saat 10:20
Merhaba hocam eski maillereinize baktım ama içim hiç rahat etmedi. Sizi bir yıldır devamlı takip ediyorum ve size  ilk defa bikaç soru sormak istiyorum. 

1 - Hiç ilaç vermeden tedavi edilen ishallerle tehlikeli ve öldürücü olan ishaller arasında ne fark vardır?

2- 16 aylık olan oğlum, gece hiç kaka yapmamasına rağmen gece 6 kez ishal olarak kaka yaptı. Sonraki iki gün akşamları artan ateşi vardı ve ateş düşürücü vermek zorunda kalmıştım. Aşırı huzursuzluk, halsizlik ve iştahsızlık var.Sadece su ve anne sütü alıyor bazen günde 1-2 kez şiddetli kusuyor.Bugünü de sayarsak 4 gündür bazen su gibi bazende pıhtı pıhtı çoğunlukla koyu yeşil ara ara sarı ama herzaman sümüksü,  ishali var. Doktora gitmek istemiyorum  ama çevremin de baskısı artarak devam ediyor. Lütfen sizden duymadan rahat edemeyeceğim .

3- Ateş düşürücü olarak kullanılan fitiller ishali arttırır mı?

4-İshalde kaka rengi önemli midir?

5- Yukarıda da bahsettiğim gibi bir yıldır sizi takip ettiğim için oğlumu doktora götürmedim hiç.  Ama kontrol amaçlı  genel bir muayene yaptırmak istiyorum. Yaptırmam gereken tahliller ve tetkikler neler olabilir?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119537
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2012 Saat 03:43
1- Tehlikeli, oldurucu ishaller; barsak hareketini durduran "ishal kesici ilaclarla" olusan ishaldir. Birde; virutik ishallerde ( Rotavirus, Norovirus gibi) kusma ve ishal beraber oldugunda tehlike vardir. Ne tur ishal olursa olsun, ilac vermemek ve su kaybini onlemek en iyi tedavidir.
2- Ishalden sonra da kusmanin olmasi; bunun "VIRUTIK" bir ishal oldugunu gosteriyor. 1 hafta kadar surecek. Eger "Rotavirus" asilarini oldu ise' korkmayin. Hafif atlatir.
3- Evet, arttirirlar. Genellikle ishal ve kusma durdugunda; vucuttaki mikrop miktari belirli bir seviyenin ustune cikinca ATES yukselir. Hic atesi dusurmeseniz daha iyi olur.
4- Cok degildir. Ince barsaklarda kaka rengi yesildir, kalin barsakta bu rengi veren "Biliverdin" maddesi kalin barsakta sari renge donemeden cikarsa, "yesil kaka" gorursunuz.
5 Tahlil ve tetkiller; ihtiyaca gore , gerektiginde yapilir, ama maalesef son senelerde isin cilki cikti, sirf "performans" elde edebilmek adina cok luzumsuz tahliller istenmektedir.  

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 May 2012 Saat 03:44
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.