Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - inek sütü sonrası kızarıklık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Foruminek sütü sonrası kızarıklık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mevsimrüzgarı Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 399
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mevsimrüzgarı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: inek sütü sonrası kızarıklık
    Gönderim Zamanı: 11 Ara 2015 Saat 01:19
hocam merhaba.
 oğlum 19,5 aylık ek gıda alıyor anne sütü almıyor artık.
her şeyi yer içer allerji durumumuz bu zamana kadar olmadı.
hazır sütlerden de içer peynir ve yoğurt da yer ama böyle bir kızarıklık hiç olmamıştı.
dün akşam sütçüden aldığım sütü denemek istedim kaynatmıştım kalanı dolaptan çıkarıp verdim
150 ml içti. gece yattı uyudu sabah baktım ki koltuk altlarında kızarıklıklar var
gün içinde karın ve bez bölgesindeyaygın olmak üzere dağıldı
 diz kapaklarında ve el- ayak bileklerinde de var.sırtında hiç yok.
kabartı şeklinde değil sadece kızarıklık var kaşnmıyor sanırım kaşıdığını görmedim.
süt allerjisi ağız çevresindeve hemen hemen ilk 15 dk da kendini belli etmez miydi?
 hiç böyle bir şey de yok
bu sütten kaynaklandı gibi geliyor bana çünkü farklı bir şey yemedi, peki neden olmuştur?
hazır süt içtiğinde hiçbir problemle karşılaşmamışken şimdi neden böyle oldu?
duş aldırdım sabunlu suyla vücudunu güzelce yıkadım körelir gibi oldular zaten tekrar hazır süte döndük .
gerekirse ultralan ya da fenistil kullanabilir miyim?
teşekkürler..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119537
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2015 Saat 06:30
Allerji degil. Muhtemelen, sicak tuttugunuz icin, hafif bir isilik geciriyor. Takip edin.
Sut allerjisi olsa, her sut verisinizde, allerjik reaksiyon daha fazla artar.
Yukarı Dön
mevsimrüzgarı Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 399
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mevsimrüzgarı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2015 Saat 08:15
Hocam uzun kollu atletle yatıyor hic üstünü ortmuyoruz odası serin..hic sevmedi zaten ssıcağı giyinmeyi ve ortunmeyi terlemiyor da..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119537
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2015 Saat 17:45
Dedigim gibi; bir daha sut verdiginizde, oncekinden daha kuvvetli tepki gosteriyorsa, sut allerjisidir..
Bir sefer oluyor, baska bir sefer olmuyorsa, allerji degildir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.