Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kan Testi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKan Testi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
EYLULGUL Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 11
Mesajın Direkt Linki Konu: Kan Testi
    Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2012 Saat 10:18
kızım tam 1 yaşında geçen hafta 3 gün süren yüksek ateş yüzünden doktara götürdük doktor diş çıkarıyor dedi ve 1 tane dişi çıktı .Öncelikle dişinin geç çıkamasından dolayı endişelenmelimiyim?? doktorum hep normal dedi ama ben hep endişe duydum.Kızım minadex ,zinco ve ferro sanol kullanıyor doktorumuz kan testi istedi ve bu testin sonunda bu ilaçları kullanıp kullanmamaya karar vericek sizce bu ilaçları kullanmaya devam etmelimi?? minadex iştahını artırıyor ve bu iyi geliyor normalde iştahsız kızım.
kan değerleri ;
alkalen fosfataz 378
inorganik fosfor 6 H
kalsiyum 10.4 H
BASO        0,03
BASO%     0,8
EOS%       1,3
EOS#       0,04
HCT          62 H
HGB         19,8 H
LYM %      66,3 H
LYM#        2,25 L
MCH          26,4 L
MCHC        31,9
MCV          82,8

Teşekkürler ;

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119528
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2012 Saat 10:25
ACİL....Çocuğunuzda demir zehirlenmesi ( Hemakromatosis) var. Ben hayatımda hiç BU KADAR YÜKSEK, HGB:19.8g/dl ve HTC:65 GÖRMEDİM. En kısa zamanda bir Üniversite hastanesine gidin. Bütün bunlara sebep olduğu için Sağlık Bakanlığını mahkemeye vermenizi tavsiye ederim. HEMEN bütün ilaçları kesin.
Yukarı Dön
elifinannesii Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2012 Saat 13:06
hocam kızım bir buçuk yaşında. şimdiye kadar hiç kan ilacı kullanamadık. ama hiç kansızlığı olmamıştı.geçen ay doktor yüzüne baktı kansız dedi. ayrıca saçıda çıkmıyordu ferro zinc yazdı. 5 gün kullandıktan sonra bademcik iltihabından dolayı antibiyotiğe başladık ve kan ilacını bıraktık. şimdi ise ferro zinc G yazdı aile hekimi. ikisi arasında bir fark varmı. kan ilacını kullanmama gerek varmı.

birde hocam kızımın 18 aylık aşısından sonra bacağında avuç içi kadar kızarma ve yanma oldu. ayrıca bacağı acayip bir şekilde şişti. hemen fakülte hastanesine götürdük enfeksiyon kapmış dedi ve antibiyotik verdi. geçmezse gelin ultrasonla bakalım dedi. yaklaşık bir ay oldu ama aşı yerin de hala bilye büyüklüğünde şişlik var. ne yapmalıyım.

hocam affınıza sığınarak bir soru daha sormak istiyorum. benim omuriliğimde eğrilik var. sanırım skolyoz denilen şey. kızımda geçen hafta omuzunun birinin aşağıda birinin yukarıda olduğunu farkettik. çok moralim bozuluyor endişeleniyorum ne yapmamız gerekiyor.

çok teşekkür ederim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119528
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2012 Saat 22:45
1- Çinko eksikliği, et-süt alabilen ailelerin çocuklarında görülmez. Boşuna o ilaçlara  para telef etmeyin.
2-İltihap filan kapmadı, aşıyı yapan "beceriksiz" adeleye yapacağına aşıyı deri altına yapmış. O şişlik 1-2 ay devam eder , geçer. Yapılabilecek bir şey yok. İlk gün alkol kompresi yapsa idiniz, reaksiyon biraz hafif olurdu. US la bakacaklar öylemi? Al birini vur ötekine.
3- Muayene edilmeden belli olmaz. Düzgün bir doktorun ( en iyisi Ortopedi doktoru) görmesi iyi olur.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Eyl 2012 Saat 22:50
Yukarı Dön
elifinannesii Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2012 Saat 10:01
çok teşekkür ediyorum hocam
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.