Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ishal
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumishal

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
lusnika Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 114
Mesajın Direkt Linki Konu: ishal
    Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2010 Saat 17:39
hocam oğlum geçen cumartesi boğaz iltihabı geçirdi ateş 38.5 du ve ateş düşürücüye rağmen düşmüyordu bir gece böyle  idare ettik pazar götürdük doktor agumentin,zoviraks,miksodin calpol,dolven başlası ilaçlar ii geldi ama salı günü ishal başladı ilaçlardan dır dedim perşembeye kadar idare ettim cuma ilaçları kestim ama ishal geçmedi,gece uyurken bile kaka yapıyor.yeşil sümükümsü sıvı kaka.kusma ateş falan yok.boğazıda tamamen geçti.ben bugün reflor ve ercefuryl verdim patates haşlama kahve muz leblebi tozu ama geçmiyor.doktora götürmelimiyim. 6 gündür devam ediyor neredeyse su bol içiyor ama iştahsız.lütfen yardımcı olurmusuznuz.oğlum 15 aylık 10.750 gr 79,5 boy ve rota aşımızı yaptırmıştık.şimdiden çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119525
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ağu 2010 Saat 10:04
Rotavirüs enfeksiyonu olsa idi, "kusma " ön planda olurdu.. Bu basit bir ishal, bütün ilaçları kesin, bir tek "Reflor" alsın. Verilen tedavi çok saçma, bakteri, virüs, mantar, hepsine etkili 3 değişik ilaç.. Hangisine denk gelirse... Bu cins doktorluk çok tehlikelidir. Dikkatli olun.
Yukarı Dön
lusnika Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2010 Saat 00:56

mrb hocam haklı çıktınız  doktorumuz yanlış tedavi yapmış  bu doktoru yeni bulmuştum bana ishal dişlerdendir dedi bişi yok dedi ama  kuzmaları çoğaldı bu arada dün eski doktorunun çalıştığı hastaneyi buldum ona götürdüm o da yanlış tedavi dedi  başka ilaçlar verdi maflor ve kusması için emadur fitil. 3 gün kullan geçmezse amip ve giadida testi yaptır dedi.neredeyse 8 gündür devam eden bi ishal vardı bu sabah kalktığımda kakasında kan vardı doktor onu yarım saat içinde götür amip ve giadida testi yaptır dedi ben götürdüm temiz çıktı ama hala kan ve mukus var doktorumuz gaita kurumuz olabilir geç kalmış olabilirsin amipli dizanteri olmuş dedi(internetten baktım bütün belirtilerivar) ve flagyl adın da ilaca başla dedi bu arada oğlumun kakasının rengi simsiyah oldu ve su gibi olmaya başladı.doktor 1 hafta devam eder endişelenme  çok artarsa bi çocuk cerrahı görsün 2 gün daha takip et ama 1 hafta tadavi süresidir endişelenme dedi ama ben çok korkuyorum ne olur yardın edin.

Yukarı Dön
lusnika Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2010 Saat 15:47
hocam tekrar merhaba dün akşam size yazdıkdan sonra bu sabah oğlumun kakasında çok fazla kan geldi oğlumu aldım gittin başka bi kliniğe ve kaka tahlili yaptırdım ve sonuç 8-10 eritrosit 1-2 lokosit ve entema ba histolytica kistlerinr rastlandı çıktı.ben şimdi ne yapayım tekrar başka doktoro götüreyim mi yoksa flagyl ilacına devam mı edeyim daha doğrusu bu ilacın yanında ek olarak neyapabilirim temizliğine çok dikkat ediyorum bütün çamasırlarını kaynatıyorum halılarımı kaldırdım yıkatmaya yolladım.tıbbı olarak başka ne yapababilirim ne olur yardım edin çok korkuyorum tehlikelimidir bu hastalık sonuçları ne olabilir.
Yukarı Dön
lusnika Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2010 Saat 22:14
hocam iyi akşamlar yoğunluktan sanırım cvp veremediniz.sizin önerileriniz benim için çok önemli.önerilerinize göre haraket edeceğim sizden cevap bekliyorum zor durumdayım ve korkuyorum.şimdiden çok teş ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119525
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2010 Saat 15:15
Eğer laboratuvar doğru söylüyorsa, hakikaten E. Histolytica kistleri gördüler ise, tedavi bir tek "Flagyl" dir. Etrafı "yıkmanıza" gerek yok, bunun mikrobu, gıdalarla bulaşır. Etraftan alınmaz. Ancak eşyalara hastalıklı  kaka bulaştı ise olabilir. 3-4 gün ilacı verin, iyileşir  gibi oldu ise, 1 haftaya tamamlayın.
Yukarı Dön
lusnika Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2010 Saat 15:32
hocam çok teşk ederim allah razı olsun herkez bişi sölüyor kime inanacağımı şaşırdım.sulardan buşlaşmış olabilir dedi doktor çünkü hergün küveti doldurup orda yarım saat falan oynatıyordum o sıcak havalarada.yoksa gıdalarına ben çok ama çok dıkkat ederim.sebze meyvelerini yıkarken çeşme suyu bile kullanmam. mammuhtemelen o sudan yutuyordu.peki tekrarlar mı bu hastalık.ve önümüz bayram birine buşlaştırırmıyım gelen giden olur.yoksa kimseyle temas etirmeyeyim mi.yada oğlumdan başkasına el agız temasıyla yada öpmeyle bulaşır mı.bi salgının ilk halkası olmak istemem doğrusuCrybirde oğlumun sesi kısılmaya başladı bu rahatsızlıkla alakası olamaz dimi?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.