Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bağısıklık testlerı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbağısıklık testlerı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bilmemgerek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Konu: bağısıklık testlerı
    Gönderim Zamanı: 14 Eki 2011 Saat 22:12

öncelikle bizim için cok büyük bir şans olduğunuzu söylemek istiyorum.yazılarınızdan uzun zamandır faydalanıyorum,tesekkurler şimdiden:) benim 2004 doğumlu üçüzlerim var(2kız1erkek), ana okulundan beri sürekli hastalanırlar ama ılkokul1 de bunu cok fazlasıyla yaşadık,şimdi 2.sınıftalar okulların başlamasıyla tekrar kusma ve ateş yaşadık.bu hastalıkları oğlum cok daha ağır ve sık geçiriyor.bunun üzerine doktorumuz alerjı ve bağışıklık testlerı önerdi.bu arada boy ve kılo gelişimi ortalamanın altında (boy119,5 kilo18,5)bi ihtimal çölyak tahlılı de yapalım dedi.tahlil sonuçlarımızı değerlendırebilirseniz mınnettar kalırım.arşivden baktım ama tabi tahlil olunca değerlerfarklı:)            gliadin Antikoru ıgG       NEGATİF   4,65                     RU/ml                                                                Gliadin AntikoruIgA        POZITIF 40,19  <25      RU/ml                                                          Endomisyum Antikoru(ema)IgA  NEGATIF           RU/ml                                                         negatıf<20                    pozıtıf>20                 RU/ml                                                                          IgA                                92              33-236    mg/dl                                                                         IgG                                1048           572-1474 mg/dl                                                                           IgM                                223             31-208 mg/dl                                                                               Bu arada tahliller yapıldığnda hastaydık,kusma ateş ve halsızlık ... wbc 15,6 olduğu için zınnat verdı doktorumuz benım oğrenmek istediğim IgA 40,19 pozıtıf bu nedemektır(doktorumuz açıklayamadı,oğrenıp sıze geri döneyım dedi) bende onu bekleyene kadar huzursuzum ,anlayamadım onemlı bırseymı... bu sık hastalanması geçen sene her ay 4 gun suren ateş seklındeydı... yapmamı istedığiniz bır tahlıl yada herhangı bırsey var mı,üçüz olunca bu hastalık dongüsü kırılmıyor,sırayla sil baştan bırbirimize geçiriyoruz,yeterlı güneş alamıyorlar ne kadar ve ne süreyle d vıt vermemı onerirsiniz.. cok cok teşekkurler

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119528
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2011 Saat 10:02
30 seneden beri hiçbir hastamdan böyle testler istemedim. İlk okula kadar yaşayabilmiş bir çocukta, bu saatten sonra hangi bağışıklığı arıyorlar? Radyasyonamı tabi kaldı, yoksa Kemoterapimi aldı? Ana okuluna kadar iyi giden bir çocuğun okula başlaması ile sık hasta olması gayet normaldir, 2 kışınız böyle çok hastalıklı geçecek. Eski maillere bakın.
Yukarı Dön
bilmemgerek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2011 Saat 20:40
çok teşekkur ederim,sayenizde günüm huzurlu geçti.bizim gibi hassas anneleri frenliycek sizin gibi doktorlara ihtiyacımız var,üçüz sahibi olmak zaten yeterince zor.tek isteğimız onların sağlıklı olmaları...iyikı varsınız:)gecen kışı sizi takibederek atlattık,eskı mailleriniz ezberimde:)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.