Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bebekte kabizlik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBebekte kabizlik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
canım Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 26
Mesajın Direkt Linki Konu: Bebekte kabizlik
    Gönderim Zamanı: 08 Ağu 2009 Saat 00:01
Merhaba kadir bey
Yakinimin ricasi uzerine ama daha cok sizden mahrum kalmamaları icin size birsey danismak istedim. 1,5 aylik bir kiz bebekleri var. Sadece anne sutu aliyor. Kakasini 4 gun kadar yapmamis ikinip yapamiyor ve cok agliyormus eski maillere baktim ama kucuk ay bulamadim . Dr gitmisler lavman yapilmis ve duphalac verilmis. Tekrar 4-5 gun yapmazsa lavmanin tekrarlanabilecegi soylenmis. Artik size danismadan ilac kullanmak bizlere cok zor geldigi icin;
1- duphalac uygun mudur? (ay itibariyle?!)
2- baska ne yapabilirler?
3- eger ayni sorun yasanirsa, ayni doktora gitmek uygun mudur? (tedavinin sekliyle)
Tesekkurler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119463
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ağu 2009 Saat 10:56
2. aydan itibaren "anne sütü alan" bebekler 4-5 günde bir kaka yaparlar. Normal olan bu durumda ilaç gereksizdir. Siz ancak çocuk ıkınıp-ıkınıp kaka çıkaramazsa, müdahale edin. Yoksa rahat bir çocuk isterse7. gün bile kaka yapabilir.
Yukarı Dön
canım Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 26
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ağu 2009 Saat 11:51
kusura bakmayin tekrar soruyorum ama mudahale derken lavman veya fitil degil mi? Ve duphalaca devam mi?
Tesekkurler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119463
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ağu 2009 Saat 12:35
Kulak çubuğunu zeytinyağına batırıp, poposunu biraz uyarıyoruz. Sadece pamuklu kısım giriyor, fazlası değil.(Zeytinyağının cinsi, markası önemli değil)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.