Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Acill Premature bebegimin gelişimi geri mi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAcill Premature bebegimin gelişimi geri mi?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
meralbuyruk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 42
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı meralbuyruk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Acill Premature bebegimin gelişimi geri mi?
    Gönderim Zamanı: 21 Kas 2015 Saat 14:24
Merhaba hocam
Bebegim 30 haftalik premature dogdu 1100 gr 37 cm
Suan 8 aylik duzeltilmis 5,5 aylik
Anne sutu almiyor,mama ile besleniyor iki haftadir ek gidaya gectik,bu surecte biberonu birakti,kasikla beslenmeyide reddediyor zaten cok istahli bir bebek degildi,beslenme hep sorun oldu bizim icin.bu ay 400 gr almis.İki gun onceki konteolumuzde kilosu dusuk oldugu icin raporlu mama kullanabilecegimizi soyledi doktorumuz.sizden fikir istiyorum.bu raporlu mamalara baslayalimmi? Bebegimin gelisimi ne dueumda hocam beni aydinlatirsaniz cok sevinirimSmile
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119457
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2015 Saat 18:07
Simdiki kilosu??????
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı meralbuyruk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2015 Saat 19:02
Hocam kusura bakmayin yazdim saniyordum
Suan 6500gr 68 cmSmile
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Kas 2015 Saat 17:35
O cahil doktora soyleyin, Dogumda; 2.3kg olan eksik, 1.5kg'a gerilemis, daha ne olsun?? Bu hizda giderse, 6 ayda arayi kapatacak.. Bundan da iyisi olmaz..
Ayricada, su "duzeltilmis yas" sacmaligina kanmayin, zira goruyorsunuz,onu bile degerlendirmekten acizler.
Kutu veya sise sutlerinden, en az gunde 600ml vermeye bakin, kati gidalar hic onemli degildir.
SAKIN hicbir Turk cocuk doktorunun beslenme ile ilgili hicbir dedigine kanmayin...
Gunluk 600ml sutu azaltmadan, sirasi ile Kahvalti, yogurt ve muhallebi ilave edebilirsiniz. Bu gidalar hic sart degildir. Hic acele etmeyin..
-Yok; agzi tada alismali imis,
-Yok; cignemeyi ogrenmeli imis gibi Turkish uydurmalara da sakin kanmayin.
Kesinlikle hicbir turde mamaya ihtiyaciniz yok, sakin tuzaga dusmeyin.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı meralbuyruk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Kas 2015 Saat 19:24
Hocam Allah sizden razi olsun,kac gundur psikolojik olarak soylenilenlerden sikintiya girmistim,yine en dogruyu sizin soyleyeceginizden emindim her turlu cevabı.
Hocam gunde 6 kere besleniyoruz guc bela.ogunlerine sutu dahil ederken muhallebide yada diger gidalarinda mi kullanayim yoksasadece sut olarak mi vereyim bebegime.
Yaptigim sebze purelerini yemek istemiyor israrla oguruyor,midesindekileri de kusuyor,beslenme gercekten bizi cok zorluyor hocam.
70 gun kuvezde kaldi bebegim 1100 gr dogdu 1800 ile taburcu edildi,insallah su beslenme guclugunu asariz.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Kas 2015 Saat 22:16
1- Once, gunluk 600ml sutu garantiye alin.
2- Bu miktari azaltmadan, sirasi ile kahvalti, yogurt ve en son, muhallebi ilave edin. 600ml sute her turlu sutlu gida dahildir.
3- Sebze pureleri hic sart degil, onlar en sona.. Zaten onlaride evde kendinize pisen "kiymali sebze" yemekleri olarak vereceksiniz.

Bu konu ile ilgili yazilarimi okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.