|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
srdrgkdmr
Üye
Kayıt Tarihi: 31 Tem 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 91 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı srdrgkdmr
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: davranış ve terbiye?Gönderim Zamanı: 06 Kas 2015 Saat 19:52 |
|
Hocam 09*11*13 doğumlu kızımı yaklaşık 3-4 ay önce gereksiz ve anlamsız ağlamalarında ona ağlanacak bir şey yok eğer ağlamak istiyorsan odana gidip ağlayabilirsin deyip odasına bıraktım, uzunca ağlama elini ayağını yerlere vurma kendini yere atma dan sonra yanına gidip pes ettiğimi belli etmeden ona artık ağlamayacaksan bizimle içeride oturabilirsin sen abla oldun v.s. deyip kucağıma aldım işe yaradı ve sustu, şimdi her gereksiz ağlamasında ağlamak istiyorsan odana gidip ağlayabilirisin diyorum işe yarıyor, sizce bu tehdit gibi mi, yani yanlış bir şey mi yapıyorum?
Bir de kızım çok kıskanç ve hiç bir şeyini paylaşmıyor (oyuncağını, battaniyesini, yemeğini... vb.) misafir daha kapıdan girmeden o yangından mal kaçırır gibi feryat figan oyuncaklarını saklıycam diye uğraşıyor, kızım sana süt alayım mı diyorum al diyor hemen peşine benim vermem diyor, tamam senin kimse senden istemiyorki vs. diyip anca cazgırlığını susturabiliyoruz, her seferinde anlatıyorum sende filan kardeşin evine gittiğinde oda sana oyuncaklarını veriyor yada bak bidaha vermez bende sana almam vs. ama nafile hiçbir değişiklik gelişme yok, çocuk parkında diğer çocuklar onun kaydırağından kaymıycak o çıkarken merdivenden çıkmayacak, olursada hemen bize dönüp ağlama tutturup yardım istiyor, birisi birşeyine elini uzatsa veya istese hemen bize dönüp ağlayarak bizden yardım istiyor veya gücü yeten kendinden ufak bi çocuksa itekliyor kafasına vuruyor biz napıyosun o kardeş diyince hemen cici cici deyip seviyor bizi kandırıyor, bu huyuna karşılık ne yapacagımızı bilmiyoruz, gerçek hayatta her an yanında olamıycaz ve günün birinde benim vermediğim terbiyeyi başkası versin istemem bu nedenle bu huyundan vazgeçirmek istiyorum, tavsiyeniz nedir hocam? saygılar iyi çalışmalar...
Düzenleyen srdrgkdmr - 06 Kas 2015 Saat 19:55 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 06 Kas 2015 Saat 21:41 |
|
Dogru yapiyorsunuz.. Size gore hava hos, kocasi dusunsun..
|
|
![]() |
|
srdrgkdmr
Üye
Kayıt Tarihi: 31 Tem 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 91 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı srdrgkdmr
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 06 Kas 2015 Saat 22:17 |
|
Elbette hocam biz bir yere kadar çekeriz sıkıntısını Allah izin verirse bir gün evlenecek eşi çeker nazı niyazı ama daha okul hayatı, iş hayatı vs. bu huyla geçmez dışarda böyle bi dünya yok, hep ben diyeceksin ağzının ortasına vururlar oturturlar yerine, herşeyin bi yeri bi kararı var, şimdi ben vereyim ki terbiyesini yarın ne elin oğlu kulağımı çınlatsın nede başkası terbiyesini vermeye kalkıp benimde canımı yakmasın, bu yüzdendir ki varsa şimdi den yapacağımız bir şey ona göre önlemimizi alalım yoksa da zaman gösterir artık hayırlısı nasip kısmet... Teşekkürler şimdiden. İyiki varsınız saygılar.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Kas 2015 Saat 06:19 |
|
Dogru dediniz.. Herzaman, sizin terbiye etmeniz, elin terbiye etmesinden evladir.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|