|
Bacak ağrısı |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
catwalk
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Bacak ağrısıGönderim Zamanı: 17 Saat 40 Dakika önce Saat 02:17 |
|
Kadir hocam marhaba;
Kızım 3,5 yaşında,17 kg.bu yıl kreşe başladı.Ara ara ateşlendi,ishal oldu karnı ağrıdı fakat 2 haftadır gayet iyi bir şekilde okula gidiyor. 3 gün önce bacağım ağrıyor dedi ağlamaya başladı gece rahat uyudu, dün akşam ağrısız geçti.Fakat bugün uykusundan uyanıp ağrıyor diye 1 saate yakın ağladı.Ağrı tek bacağında oluyor.Bilekten dize kadar soruyorum neresi diye tam da yerini anlatamadı.gündüz hiçbirşeyi yok koşup oynuyor ama 1 defa uyku öncesi,1 defa da uykudan uyandıran ağrı oldu. Kadir hocam devam ederse doktora gidelim mi?hangi tetkikleri yaptıralım röntgen,kan vb? Büyüme ağrısı olmaz diyorsunuz ama diğer romatizma yada kötü hastalıklardan çok korktum ve huzursuz oldum atlamak istemiyorum.enerjisi,yemesi,keyfi yerinde bir çocuk. Şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılarımla
Düzenleyen catwalk - 17 Saat 8 Dakika önce Saat 02:49 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 9 Saat 26 Dakika önce Saat 10:31 |
|
Bu yaşta; "büyüme ağrısı" olmaz!! Hele hele, günde 600ml den fazla süt içmeyenlerde hiçbir zaman olmaz.
Büyüme ağrıları bir tek; gelişmiş ülke çocuklarında, fazla süt tüketen ve "ERGENLIK DÖNEMİNDE" hızlı boy uzaması olduğunda olur. Bu çocuklarda ayrıca, kalça-diz arası deride, derinin aşırı gerilmesine bağlı olarak hamile kadınlardaki gibi "verjitür" denilen deri çatlamaları da görülür. Böyle konularda Türk doktorlarını ciddiye almayın. Bu yaşta, aşırı yorgunluğa bağlı olarak adele ağrıları olur. Bir şey gerekmez. "Akut Eklem Romatizmaları" Orta okul dönemi hastalığıdır. Lösemi veya kanser ağrıları; DEVAMLIDIR!! Öyle geldi-gitti ağrılar olmaz. Sağlık ile ilgili Türkçe yazıları okumayın. Tamamını sahtekarlar yazıyorlar! |
|
![]() |
|
catwalk
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 9 Saat 22 Dakika önce Saat 10:35 |
|
Kadir hocam çok teşekkür ederim.Peki gece uyandıran ağrılar devam ederse ne yapmamız gerekir(tahlil,röntgen gibi)?malum bu korkuyla gidersek başımıza gelecekleri biliyoruz.size sormadan hareket etmek istemiyorum🙏🏻
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 9 Saat 11 Dakika önce Saat 10:46 |
|
Sıcak kompresler yapın. 1 ölçek Novalgin şurup da verilebilir.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|