|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
eldem
Katılımcı Üye
Kayıt Tarihi: 02 Haz 2010 Konum: EV HANIMI Durum: Aktif Değil Puanlar: 187 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: AteşGönderim Zamanı: 04 Tem 2015 Saat 20:21 |
|
merhaba 5 bck yasındakı oğlumun iki gündür 38 bck gıbı atesı var. Öksürük yok burun akıntısı yok Boğaz kızarık degıl. Tatıldeyız. Güneşte cok kaldığından mı yoksa Bulunduğumuz bölgede gırdıgımız koyun suyu çok soğuk ondanmıdır ateşının yukselmesıne sebep anlayamadık ama ben her ıhtımale karşı tahlıl yaptırdım. Sonuclar şöyle. Ateşının yukseklıgının sebebi ne olabılır. Ne yapmamı onerırsınız. Şimdiden teşekkurler
Lökosıt 7,6 Lenfosıt #2,1 Mid #0,6 Nötrofil #4,9 Lenfosit % 27,6 Mid % 8,2 Notrofıl % 64,2 Hbg 11,1 Erıtrosıt 4,48 Hematoktrıt 34 Mcv 75,5 Mch 24,7 Mchc 32,6 Rdw-cv 15,5 Rdw-sd 42,2 Plt 179 MPV 6,8 Pdw 15,3 Pct 0,1 Sedim 1 saatte 24 Crp 5.5 *** Idrar temiz |
|
![]() |
|
eldem
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Tem 2015 Saat 21:55 |
|
Birde çocuğa ateş düşürücü vermemıze rağmen doru dürüst ateş düşmüyor. Perıferık yayma da yaptırmalımıydık acaba
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Tem 2015 Saat 23:20 |
|
1- Denizden hasta olunmaz...
2- Soguktan, usumekten hasta olunmaz.. 3- Lokosit'in atese ragmen,7.6 olmasi, hastaliginin Virus oldugunu yani, Gripal bir hastalik gecirdigini gosteriyor. Viral hastaliklar; ortalama; 4-5 gun ates yapabilirler. 1 gun veya 7 gun ates yapanlarda vardir. SAKIN, antibiyotik vermeyin. Yazin Grip arazlari ya cok silik olur, yada hic olmaz. 4- Bu sekilde, dusuk "Lokosit" olmasi ve Grip arazlarinin olmamasi, 5.Hastaliga da isaret edebilir. Atesden sonra yuzunde, yanaklarinda, "Kelebek kanadi gibi" dokuntu olursa, 5.Hastaliktir. 5- Periferik yayma; zaten, " Lenfosıt #2,1 Mid #0,6 Nötrofil #4,9 Lenfosit % 27,6 Mid % 8,2 Notrofıl % 64,2 " budur... Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Tem 2015 Saat 23:23 |
|
![]() |
|
eldem
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05 Tem 2015 Saat 11:59 |
|
Yaymayı Şundan dedim hocam Allah korusun kötü bi hastalık olduğunda ordan anlaşıldığını söylemişti bir doktor bize o yuzden. Yani atipik hucre fln çıkarsa gıbı bişi denmişti tam net hatırlamıyorum yanlışta olabılır tabı dedıgım.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05 Tem 2015 Saat 19:52 |
|
Siz merak etmeyin, ben, ihtisasimin, 4.senesinde, tezimi; "Hacettepe, Hematoloji" bolumunde yaptim.. Sadece yukardaki bilgilerle bile size "kotu bir hastalik" olup olmadigini soyleyebilirim... Ayrica da, Kendi yapmadigim; Kemik iligi veya "Periferik Yayma"yi zaten degerlendirmem.. Kendim bakmam lazim..
Ayrica da, benim tezim "von Willebrand Hastaligi" uzerine idi. Hacettepede, bizim zamanimizda, oyle diger Universitelerdeki gibi; aptal-aptal, poliklinik kayit defterlerinden tez hazirlanmazdi(simdi ne durumda bilemem).. Onlar: "Bilmem kac senesinde,filanca Poliklinige gelen ve zaturre tanisi konmus hastalarda, Lokosit sayisi gibi" komik tezlerle ihtisas yapmis olurlar.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Tem 2015 Saat 19:54 |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|