Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 2.5 aylık Ateş durumu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum2.5 aylık Ateş durumu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Sağlıklı Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 109
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Sağlıklı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 2.5 aylık Ateş durumu
    Gönderim Zamanı: 12 Kas 2016 Saat 12:52
Hocam merhaba
Oğlum 2.5 aylık size bir sorum olacak bir türlü içim rahat etmiyor.1 aylık hasta oldu çok zor atlattık o zamandan beri korkak oldum.
Doktoru bebeğin ateşi olup olmadığını anlamak için normal vücut ısısını bilmek gerekir demişti.normal zamanda ölçtüğümde 35.8 de çıktığı oluyor 36.5 ta.Ama genelde 36.1 ile 36.5 arası değişiyor.
4-5 gündür burnu tıkalı serum fizyolojik sıkıyorum günde 4-5 kez,2-3 gündür çocuk bana sıcak geliyor.Ölçüyorum 37 37.1 çıkıyor sıklıkla bazen 36.7 ye düşüyor bir iki kez 36.5 çıktı.
Buna göre;
1-çocuğumun ateşi var diyebilmem için kaç görmem gerekir
2-kaç olduğunda hemen hastaneye gitmeliyim
3-kaç olduğunda ertesi gün doktoruna danışmalıyım
4-ateşini koltuk altından ölçüyorum hep aynı koltuk altından mı ölçmeliyim ,dün gece hep ölçtüğüm koltuk altı 37.1 ilken diğer koltuk altı 37.7 çıktı hangisini dikkate Almalıyım
5-çocuğun ateşini ölçüyorum örneğin 37 çıkıyor arkasından ortam sıcaklığından mı diye kendimi ölçüyorum 35.4 çıkıyor bu fark neden kaynaklanır
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119385
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kas 2016 Saat 18:54
1- Boyle aptalca bir uygulama YOK... Gunun her saatinde, ates degisir.
2- Ayricada o aptal'a soyleyin, atesin bir zarari yoktur. Vucudun savunma mekanizmasidir. 38 ustu ates sayilir ve dusurme mecburiyetiniz yoktur. Ates ile ilgili makale eski yazilari okuyun.
EGER; bir doktor sizi ates ile korkutursa, hemen o doktor dan KACIN, ve baska doktor bulun..

Cok okumaniz lazim... Bunlari 10 sene evvel konusup bitirdik.. Anlasilan, bu sahtekar doktorlar Zombiler gibi gene mezardan cikip, insanlari korkutmaya basladi.. Ilk sayfada, Yazarlar kisminda, benim makalelerim arasindaki Ates, Havale ve bagisiklik ile ilgili makaleleri mutlaka okuyun.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Kas 2016 Saat 18:57
Yukarı Dön
Sağlıklı Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Sağlıklı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kas 2016 Saat 19:15
Hocam Bebek çok küçük olduğu için korktum,3 aydan küçük bebeklerde altında önemli bir sebep olabilir diye okumuştum,o yüzden çok korktum,küçük bebeklerde bile 38 i görmedikçe hiçbirşey yapmıyoruz öyle mi,önemsemiyor ve neden ateşi çıktığını araştırmıyor muyuz? Çok sordum beni mazur görün
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119385
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kas 2016 Saat 19:42
Ilk 1 sene icinde; bebeklerde, ANNENIN, butun bagisiklik sistemi mevcut oldugundan, bebekler, anneleri kadar bagisiktirlar.. Bir tek sizleri hasta edebilen, Grip virusu gibi virusler bebegi de hasta edebilirler..
Bu sebeple, ilk 1 sene olan ateslerin buyuk sebebi; viraldir..
Ayrica da, ilk 6 ayda ; HAVALE OLMAZ!!! Turk doktorlarinin palavralarina kanmayin.
Cok okumaniz lazim.. Once OKUYUN....
Yukarı Dön
Sağlıklı Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Sağlıklı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kas 2016 Saat 20:27
Hemen başlıyorum okumaya hocam çok teşekkür ederim
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.