Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kilo
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkilo

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ebrar serra Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 49
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ebrar serra Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kilo
    Gönderim Zamanı: 06 Oca 2017 Saat 15:46
Hocam merhabalar 
Oğlum 12 ay + 10 günlük kilo 9300 boy 79 cm
Gelişimini değerlendirir misiniz.sadece anne sütü alıyor diyebilirim. Ve çok hareketli.emekliyor hızını kesmemek için yürümüyor;) tesekkurler
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ebrar serra Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2017 Saat 16:18
Sütümun yettiğini dusunuyorum ama kilo alımı da az ..
Yoğurt süt teklif ediyorum bazen istiyor bazen istemiyor.
Ek olarak yarım porsiyon meyve her gün bir köfte ve sabahlari da sadece yumurta şeklinde beslemeye çalışıyorum ama dediğim gibi çok nadir bunları kabul ediyor.
Ne yapalım hocam anne sütüyle gidebildiği kadar gitsin mi ?
KızıM 4 bucuk yaşında boyu 108 cm kilo 18 ablasına kıyasla sanki bu oğlan gözümüze hiç buyumuyor gibi geliyor minyon...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119385
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2017 Saat 19:48
5cm boy fazlasi var.. 400 gram eksigi var ama, dogum kilosu yazili olmadigi icin, degerlendirme
yapamiyorum..
Anne sutu her halukarda devam etsin, ustune ne kadar alabilirse, soguk, az sekerli sut verin. Siz
yerkende cani istedigi her seyi yiyebilir.

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ebrar serra Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2017 Saat 20:21
Oglum 4 kilo 170 gr, 52 cm doğdu .İlk 3 ay 1 kilo şeklinde kilo aldı.
7.ayina kadar da 500gr-600 alıyordu.8.ve 9.ayda kilo alımı yavaşladı 200-300 gr düştü.sutum yetmiyor galiba diyerek arada süt teklif ediyordum ama icmiyordu.kakasi 8. Aya kadar hep yeşildi.9 ayın sonunda ek gıda vermeye basladim ama bir
gün yerse bir gün yemiyor düzenli değil yani.8 .ayda emekledi.

aylıkken sağ sola dönmeleri başladı .biraz fazla hareketli ..şuan hızlı hızlı emeklemeye devam ediyor adeta koşuyor gibi:) 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ebrar serra Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2017 Saat 20:21
3 aylıkken sağa sola dönmeleri başladı.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2017 Saat 20:27
Ek gidalar(yemekler) hic onemli degildir. Gunde en az 600ml sut/sutlu gida aldigindan emin olun.
Kilo eksigi var ama boyunun fazla olmasi;  NORMAL yiyip, cok kuduran bir cocuk oldugunu gosterir,
bunun da bir zarari veya caresi yoktur..

Yukarı Dön
Cansu08 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 8
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Cansu08 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2017 Saat 02:46
Merhaba kadir hocam 7 yasinda 1.28 boyunda 40 kilo kizim var bebekligi normaldi sonradan kilo aldi okula baslayinca verir sandim ama olmadi cok abur cubur yemez ama hareketsizdir gobegi fazla var acaba hormonsal bi sorun varmidir ne yapmam gerekir simdiden tesekkurler

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2017 Saat 07:38
Bilemem, bir Endokrin doktoru gorsun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.