|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
dmlsglm
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Yüksek ateşGönderim Zamanı: 27 Ara 2016 Saat 09:56 |
|
İyi günler hocam, 2 yaşındaki oğlum dün ateşlendi. Doktora gittik akciğerlerini dinledi çok iyi dedi, tahlil istedi. Gece 39,4 e kadar çıktı(kulaktan). 5 saat arayla 2 kere ibufen vermeye çalıştık yarım ölçek çünkü ilaç içmek istemiyor. Bir kısmını içti, 38 e düştü. Gece 5'te tekrar 39.4 olunca uyuduğu için paranox fitil vermek zorunda kaldık. Fakat sabah tekrar yükseldi. Strep A testi negatif. Kan değerlerinde lökosit (4,4) ve lenfosit (0,87) düşük çıkmış. CRP değeri 3,31. Arada dolu öksürüyor. Boğaz kültürü ve swap testi sonuçları henüz çıkmadı. Haftasonu 1 saat dışarıdaydık beraber, hava da soğuktu. Üşüttük mü çocuğu acaba, akciğerleri iyi dedi doktor ama sonradan ilerler mi? Öksürük de dolu olunca zatüreden korkuyorum hocam.
Düzenleyen dmlsglm - 27 Ara 2016 Saat 09:58 |
|
![]() |
|
dmlsglm
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 27 Ara 2016 Saat 13:47 |
|
Periferik yayma referans aralığı
Parçalı %60 15-35 Lenfosit %19 30-60 Monosit %14 3-8 Trombosit kümeli Eritrosit normokrom,normositer Boğaz kültürü ve swab testi de negatif çıktı. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 27 Ara 2016 Saat 19:30 |
|
Lutfen eski soru-cevaplara bir goz atmadan sual sormayin.. Bunlar 10 sene once anlatildi ve bitirildi.. Simdi tekrar en basa donuyorum!! 1- Usutmekle hastalik olmaz, Mikrop almakla olur.. 2- Lokosit(WBC): 4,4 olmasi VIRAL bir enfeksiyon oldugunu gosterir.. ASLA Antibiyotik gerekmez. 3- Bu yasta Streptokok enfeksiyonlari GORULMEZ!! Ne Kultur, nede Strep-A Testine bu yasta gerek YOKTUR.. Hele bir; yuva/okul baslasin, ondan sonra! 4- CRP ile ilgilenmiyoruz.. O verilen CRP degeri; Kardiak Risk degerlkendirilmesinde kullanilir, Enfeksiyonlarda degil.. 5- Monosit (%14) olmasi, hadisenin virutik oldugunu ve bu virusun, Enfeksiyoz Mononukleoz veya Coxsackie virusu oldugunu gosterir. Sakin hicbir ilac kullanmayin, cok sikinti olmazsa, ates bile dusurmeyin. Okumaya devam. |
|
![]() |
|
dmlsglm
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 27 Ara 2016 Saat 23:24 |
|
Çok teşekkür ederim Hocam. Aslında okumaya çalışıyorum tüm yazılarınızı. Doktor influenza dedi ve sadece antiviral bir ilaç yazdı enfluvir isimli. Ailenin baskısıyla bir doz verdim akşam. Ama zaten oğlum da ilaç içmeyi sevmiyor,ağlatarak verdim istemeyerek. Ateşi 38-39 arasındaydı gün boyu, hiç bir ilaç vermeden. Gece 9'da enfluvir verdikten sonra uyudu ve 37,2 leri gördüm. Antiviral ilaçlar da öksürük, ateş gibi tepkileri keserler mi hocam? Yoksa ateş zaten düşecek miydi anlayamadım. Kullanmamalı mıyım onu da? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 28 Ara 2016 Saat 03:15 |
|
Kullanilabilir. Genellikle her hastaya degil, agir vak'alara, hastanede yatanlara verilir. Turk doktorlari her ilacda oldugu gibi bu ilacin da cilkini cikaracaklar..
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|