|
Kendimle ilgili |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
müptela ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ara 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 223 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Saat 56 Dakika önce Saat 07:22 |
Dr Bey ben 91 doğumluyum gebelik mevcut 32. Haftadayım. Dr umun özel muayenehanesine gidiyorum benden idrar kültürü istediler dün verdim. Fakat daha sonuç çıkmadan antibiyotiği aldırdılar olumluysa hemen gece içmem gerek diye. Bu tahlilin sonucunu görme şandım var mı ? Çünkü enfeksiyon var çıktı sonucunu size veremem anlık yapılıyor hemen dedi , kiti çöpe atmış , sonrada kültür için örnek aldı sonucu bekliyorum… Olumlu çıkarsa bunun belirtileri olmaz mıydı idrarda yanma ağrı gibi… Birde çıkan sonucu isteyebilirim değil mi ?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119271 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
SAKIN inanmayın! Ve sakın kültür sonucu " Enfeksiyon var" derlerse de inanmayın.
İdrar kültüründe hakikaten enfeksiyon varsa: 1- Nitrit:(+) olur. (tahlilde) 2- Koloni sayısı: 100,000 üzeri olur. 3- Mikroskopta: "silme" lökosit görülür. Öyle 8-10 lökosit görüldü diye "enfeksiyon var" denilmez. NOT: Kültür için idrar örneği vermeden önce iyi bir temizlik yapılması ve ARA idrar'ın verimesi şarttır. Bu kaideye uymazsanız, bu kültür sonucu geçersizdir.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Saat 33 Dakika önce Saat 09:45 |
|
![]() |
|
müptela ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ara 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 223 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkür ederim Dr Bey bu durumda Nitrit + veya - olduğunu ben göremedim kültürden bu gözükür mü ? Kendileri anlık yapılan kit ile enfeksiyon var dediler ve sonucu göremedim. Ayrıca idrar tahlili vermemi önerir misiniz zaten sağlık ocağım çağırıyordu idrar tahlili vermeniz lazım diye ona göre giderim hemen.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119271 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kültürde yazmaz...
Bana kalırsa, kasten göstermedi veya yazılı olarak vermedi! Kültürü bekleyin ve benim dediğim noktalara dikkat edin. Yeni yaptıracak iseniz; temizliğe dikkat edin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|