Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Domuz Gribi olan biri var....
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDomuz Gribi olan biri var....

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
idilim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 97
Mesajın Direkt Linki Konu: Domuz Gribi olan biri var....
    Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2009 Saat 16:17

Kadir Bey,

Biraz dolaylı bir durum var ama içimin rahat etmesi için sormak istiyorum.
Şirketten yakınımda oturan bir arkadaşımın eşinin iş arkadaşında domuz gribi çıkmış.
Şimdi bizim arkadaşımız da eşi de test yaptırmaya gidiyor, acaba onun vasıtası ile virüs taşınmış olabilir mi? Test sonucunu yarın alabilecekler.
Yakın mesafe çalıştığımız insanlar bunlar acaba benim ve diğer arkadaşların yapabileceği  bir şey var mı? akşam evde kızımla beraber olacağım ya taşındıysa bizlere?
Aklım karıştı, umarım en kısa sürede görüşünüzü alabilirim

İyi günler...
Yukarı Dön
idilim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2009 Saat 10:23
Günaydın,
Daha önce yazdığım mailden sonra yeni bir bilgi geldi ve içimiz rahatladı. Domuz Gribi teşhisi koyulan kişi dışında kimdese virüs çıkmamış, iş arkadaşlarına bulaştırmamış. O kişide hastanede tedaviye alınmış. Herkese geçmiş olsun :)

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118707
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2009 Saat 18:35
Grip virusu, "postacı" kanalı ile bulaşmıyor. Mutlaka hasta şahısın kendisi bulaştırırsa bulaştırıyor. Öyle iş yerindeki arkadaştan virusu alıp, cebinize koyup eve getiremiyorsunuz. Ancak sizin hasta olmanız ve sizin bulaştırmanız gerekir. Ayrıca Grip'ten korkmayın, ateşinizi düşürmediğiniz sürece tehlikeli olamıyorlar.  Grip esnasında ateşiniz düşerse hastalık artıyor. 
Yukarı Dön
idilim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ağu 2009 Saat 10:22
Teşekkürler Kadir Bey, hastanelerden de bilgi alındı ama ben dörtgözle sizin cevabınızı bekledim. İyiki varsınız.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.