Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ayak tırnağında problem
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAyak tırnağında problem

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
merve3ay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 13
Mesajın Direkt Linki Konu: Ayak tırnağında problem
    Gönderim Zamanı: 24 Şub 2010 Saat 00:27
Mrb Doktor Bey
Oğlumun ayak başparmağının tırnağında neredeyse doğduğundan beri problem var. İlk zamanlar daha çok tırnak batmasına benziyordu. Tırnağının etrafı bazen kızarıp bir miktar şişiyordu. Ama dokunduğumda hiç kızmıyordu, acı hissetmiyordu sanırım. Zamanla geçer diye bekledik. Şu anda 10 aylık oldu. Tırnağı kırılmış gibi duruyor. Bir kısmı farklı renkte, koyu sarı gibi. Tırnak mantarı filan mı acaba? Üstelik iki ayağında da var şu anda bu problem. Hala doktora götürmedim. Fotoğraflarını ekliyorum. Yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118703
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şub 2010 Saat 21:59
Mantar değil, tırnak "gömük" olduğundan oluyor, Mersol veya Batticon sürerek halledebilirsiniz..
Yukarı Dön
merve3ay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 13
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2010 Saat 01:03
Doktor Bey ben siz söyledikten sonra bunu araştırdım. Sarı tırnak sendromu diye geçiyor, arkasında ciddi hastalıklar, kanserler vs. olabileceği, hatta ölüme varan vakalar olduğu gibi bilgilere ulaştım ve çok korktum. Neden oluşmuş olabilir bu ve hangi aşamada ciddiye almamız gerekir? Bir de baticonu tırnağına mı etrafındaki ete mi süreceğiz? Sarmak filan gerekir mi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118703
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2010 Saat 10:24
Et ile tırnak sınırına süreceksin... Siz önce benim dediklerimi yapın, gerisini sonra düşünürüz. Zaten geçmezse, ben "Tırnak psoriazisi" veya "Pemfigus" teşhis ve tedavisi yapacak değilim... Basit bir tırnak batmasıda olabilir, geçmezse, cildiyede görülecek...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.