Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - burun tıkanıklığı öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumburun tıkanıklığı öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
karaca Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 72
Mesajın Direkt Linki Konu: burun tıkanıklığı öksürük
    Gönderim Zamanı: 29 Nis 2009 Saat 14:28
doktor bey bebeğimde 3 gündür burun tıkanıklığı,hapşırık,halsizlik var.sabahlarıda tek tük öksürüyordu.ancak bugün öksürüğü çoğaldı.ateşini kontrol ediyorum ateşi yok.doktora götürmelimiyim veya ne yapmamı önerirsiniz.

saygılar,
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118694
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Nis 2009 Saat 19:43
Eski maillerde "Gripal Enfeksiyon" tedavilerine bakın.
Yukarı Dön
karaca Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nis 2009 Saat 07:25
doktor bey önceki yazılarınızı okudum.kafama takılan nokta şu , bebeğim 8 aylık  3 gündür hafifleyerek süren hapşırık ve burun tıkanıklığı dışında sorunumuz yoktu ancak öksürük özellikle geceleri ve sabahları 2 gündür yoğunlaştı.dışarı doğru sümük akışı da yok acaba genzine akmasından kaynaklı olabilir mi ? genel hali iyi,ateş yok,iştah yerinde.doktora götürmelimiyim.yazılarınızdaki bol serum fizyolojik kullanıyrum temizliyorum.syg. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nis 2009 Saat 09:59
Grip ilk başladığında, burundaki akıntı su gibidir. Zamanla beyazlaşır, iyileşirkende "bally" gibi olur. Bu safhada, öksürük sesi değişir, normaldir..
Yukarı Dön
karaca Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 May 2009 Saat 22:24
hocam oğlumun burun tıkanıklığı ve burundan ses gelmesi sorunu hafiflemekle beraber devam ediyor ama öksürük çok kötü bir hal aldı.sabahları ve gece çok kötü öksürüyor..artık gündüzleride öksürmeye başladı,bu halini görünce doktorumuzla görüştüm bana ; peditüs yatmadan evel yarım kaşık önerdi soğuk algınlığı olarak nitelendirdi.ilacı sadece 2 akşam verdim.ancak bu sabah oğlum nefes alamayacak kadar kötü öksürmeye başlayınca aynı hastanede nöbetçi doktora götürmek zorunda kaldım. muayne sonrası hırıltı olmadığını ciğerlerde sorun olmadığını belirtti.ama alerjimi nezle-grip mi yorum yapmadı..her ikiside olabilir dedi.sanırım alerjiden daha fazla şüphelendi ; zaditen damla sabah akşam 20 damla ve hydrilin şurup yazdı.oğlum 8 aylık 10 kilo civarı.şurup 1 yaşından önce verilmemeli diye not düşülmüş.damla da toplam 40 damla abartı gibi geldi.bütün ilaçları evde stokladım ama size sormadan vermek istemiyorum.

fikrinizi almak istedim ilaçları kullanmalımıyız yoksa serum fizyolojikle devam mı edeyim? ilaç kullanmazsam öksürüğün 1 ay süreceğini söyledi.yardımızı rica ederim.

syg.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 May 2009 Saat 11:12
Nezle iyileşirken, akıntı koyulaşır, çocuğu biraz sıkıntıya sokar. Bol serum fiz. burnuna damlatarak üstesinden gelmeye çalışın. İlaçlar daha da kötü yapacaklar. Kış mevsiminde olsa idik, uzun sürebilirdi, merak etmeyin, havalar ısınıyor, 1-2 haftada geçer. Birde akşamları pijamasının yakalarına birer damla "Cold-mix" damlatın.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.