Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - HAMİLELİK SIRASINDA VE SONRASINDA TETENOZ AŞISI
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumHAMİLELİK SIRASINDA VE SONRASINDA TETENOZ AŞISI

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mell Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 87
Mesajın Direkt Linki Konu: HAMİLELİK SIRASINDA VE SONRASINDA TETENOZ AŞISI
    Gönderim Zamanı: 05 Oca 2010 Saat 11:56
hocam hayırlı günler

hocam ben hamileyken tetanoz aşısı olmadım.dr.um steril bir ortamda doğum yapacağımı  ilkel şartlarda doğum olmayacağı için tetanoz aşısına gerek görmediğini söyledi.dr.uma çok güvendiğim için bende gerek görmedim ve olmadım..

hamile bir arkadaşım var ve sağlık ocağında mutlaka aşılanması gerektiğini yoksa bebeğe zararlı olacağını söylemişler.bayağıda korkutarak abartarak:(..ben bebeklerimizin bu tetanoza karşı zaten aşılandığını ( karma aşılarda var) söyledim ama sağlık ocağında ilk dozun anne karnında sonrakilerin ise diğer dozlar olduğunu ve ilk dozun çok önemli olduğunu söylemişler.

şimdi ben mi hatalıyım, çünkü hala hamilelikte yapılan aşının anne için yapıldığı görüşündeyim bebeğe elbette faydası vardır ama o kadar da etkileyeceğini düşünmüyorum..yoksa sağlık ocağımı hatalı, sonuçta bebeklere zaten bu aşı yapılıyor.. anneye elbette ki faydası vardır ama bu kadar korkutarak aşı yapılmasının istenmesi bana saçma geldi..

saygılar
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118684
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2010 Saat 14:53
Çocukluğunda Tetanoz aşısı olmuş annelerin, steril bir ortamda doğum yapmaları ile tehlikeli veya yanlış bir şey olmuyor... Doktorunuz o yönden haklı. Ama düşünün Türkiye'de, kırsal kesimde, hiç aşı olmadan hamile kalmış bir sürü anne var. Ama,ben şahsen her annenin aşı olmasında fayda görürüm zira bu aşıyı olduğunuzda, çocuğunuza geçen tetanoz antikorları, "Yeni Doğan Tetanoz'unu" da önlüyor.. Bu aşı, sadece sizi değil, çocuğu da koruyor.. Doğumevlerindeki, ani den bir sürü bebeğin  ölmesi, genellikle, göbek kesiminde kullanılan makaslarda mikrop olması sonucu oluyor..
Yukarı Dön
febaa2 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1696
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2010 Saat 15:47
hocam bana tetanoz aşısını doğum olduktan 5 dk sonra falan yaptılar bu doğru bir uygulamamıdır
tşk
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118684
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2010 Saat 15:56
O aşının hiçkimseye faydası yok... Herhalde sütten antikor geçeceğini iddia etmeyecekler...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.