Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - domuz gribi aşısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdomuz gribi aşısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mell Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 87
Mesajın Direkt Linki Konu: domuz gribi aşısı
    Gönderim Zamanı: 24 Kas 2009 Saat 15:08
hocam hayırlı günler,

bu sabah oğlumu domuz giribi aşısı olması için sağlık ocağına götürdüm..fakat bu sabah bakanlıktan(?) gelen bir emirle aşıyı sadece kronik hastalığı olanlara yapıyorlar..oğlum maalesef aşısını olamadı..çok ısrar ettim fakat aşıyı yapanlara herhangi bir yan etki olursa siz sorumlusunuz dendiği için kimse o sorumluluğu almak istemedi. bir kaç gün sonra tekrar gelin eğer yeniden vurmaya başlanırsa o zaman yaparız dendi..keşke dün gitseymişim:(( (hocam burun akıntısı ve hapşırma olan bir çocuk domuz gribi aşısını vurdurabilirmi yoksa iyileşmesinimi beklemek gerekir)

-hocam oğlum 14 aylık üstte 3 ( 2 ön 1 sol tarafta) altta önde 2 dişi var. 2 gündür oğlumun üstte sağ tarafta diş çıkması gereken yerde şişlik ve morluk dikkatimi çekiyor ellemeye çalışsam yada bakmaya oğlum bağırıp ağlamaya başlıyor kesinlikle elletmiyor..bu aralar ağız kokusuda başladı..önceki yazılarınıza baktım ateş ve dil beyazlığı önemlidir ağız kokusunda demişsiniz, oğlumda bunlar yok. bu morarma  ve şişlik önemlimidir (diş hekimine götürmeme gerek varmı?)

-bir diğer sorumda oğlum 1 ay öncesine kadar süt içmeyen hatta sütten nefret eden bir bebekti..aldığım sütü değiştirdim farklı bir marka süt denemeye kadar verdim iyikide vermişim..şu aralar oğlum süt hastası oldu:)) sabah kahvaltısını yapıyor öğlen etli yemeğini ve arada meyvesini yiyor..ama bunlar arasında 2 saatte bir süt içiyor..günde 1 litreden fazla süt tükettiği oluyor..bu beni sevindiriyor ama aklımada takılmıyor değil..düne kadar sütten nefret eden geceleri bile uykuda içmemek için ağlayan direnen çocuk birden bire süte bu kadar bağlansın..acaba markayı değiştirdiğim içinmi yoksa ben bu çocuğu doyurmayımı beceremiyorum kafam karmakarışık..sizce hangisidir doymadığını nasıl anlarım..(bebekken kolaydı su ver içmiyorsa doymuştur ama şimdi öyle değil suyu çok sevdiği için sürekli içen bir bebek)...

saygılar

Düzenleyen mell - 25 Kas 2009 Saat 11:27
Yukarı Dön
merve3ay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 13
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kas 2009 Saat 17:22
H1N1 İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI (24 Kasım 2009 / Saat 15.30)

Bilindiği üzere; Ülkemizde, pandemik gribe yönelik olarak 16 Kasım 2009’dan itibaren 6 ay-5 yaş arası grup ile her yaştaki kronik hastalığı olanlara sağlık kurumlarımızda pandemik grip aşısı uygulaması başlatılmıştı.

Pandemi Yürütme Kurulu’nun almış olduğu tavsiye kararı doğrultusunda; 24 Kasım 2009 tarihinden itibaren 24 yaş ve altındaki bütün vatandaşlarımıza talep ettikleri takdirde aşı uygulamasına başlanılmıştır.

Daha önce aşılanmaya başlanmış olan gruplar arasında olup da henüz aşılanmamış olan kişilerin de talep ettikleri takdirde aşılanmalarına devam edilecektir.

Aşı uygulaması, sağlık ocakları, aile sağlığı merkezleri ve hastanelerimizde ücretsiz olarak yapılmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur

Bu yazı bugün 15.30 itibariyle Sağlık Bakanlığının sitesinde yayınlandı. Bakanlık kamuoyuna başka, sağlık  kurumlarına başka bilgi mi veriyor yoksa sağlık kurumlaındakilerin kavrayışlarında problem mi var? AngryAngry
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118684
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kas 2009 Saat 15:46
-mell: dişleri normal... Bir rahatsızlıkda vermez. Aşı, hasta iken bile vurdurulabilir, ölü aşıdır....Süt ile beraber, etlerini ve meyvasını yiyorsa bir problem yoktur.
-merve3ay; Aynı dertten müzdaribim... Sabır...

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 25 Kas 2009 Saat 16:07
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.