Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - E.M. mi ? Hocam
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumE.M. mi ? Hocam

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
elif2 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 352
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı elif2 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: E.M. mi ? Hocam
    Gönderim Zamanı: 08 Haz 2015 Saat 16:26
Kızım 9 yaşında,4.6.2015 ateş başlangıç.Aynı gün yapılan stepa negatif,kan sayımında WBC:6.80 HGB:14.00 MONOSİT:11.Ateş 38-39 arası,öksürük mevcut.

Sizden öğrendiklerimle viral olduğunu biliyorum.Ateş düşürücü kullanmıyorum,öksürük ve ateş halen devam ediyor.
Okulda 2 çocuğa dr.lar zatürre demiş.Biz doktora gitmedik,kendim yaptırdım testleri.

HGB çokmu yüksek Kadir Bey,demir ilacı v.s.hiçbirzaman kullanmadım.günde 2 yumurta ve mutlaka et var.1 lt.sütümüz var.131 cm boy,25 kg.

Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Sevgi ve saygılar.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118680
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Haz 2015 Saat 19:49
Hastalik sonucu; hastada "su kaybi" olursa, kan yogunlastigi icin, butun degerler yuksek cikabilir.
9 yas icin... HGB:12.0-15.0g/dL dir. Beslenmesine; aynen devam...
Doktora gitse idiniz, size de; zaturre teshis edilecekti.
2007-2014: de olsa idik; Astim diyeceklerdi.. Iyice rezil olduklarindan, artik diyemiyorlar, gunumuz modasi: "Zaturre"oldu!!! Yiyen yiyor, ben ne yapayim!!
Zaturre teshisi daha cok islerine geliyor, zira bu sayede yatirip, daha beter hastayi sogusleyebiliyorlar.
Yukarı Dön
elif2 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı elif2 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haz 2015 Saat 17:44
Hocam 8.ci gün ,ateş 38-39 inip çıkıyor,gece nefes alışverişi hızlanınca ve çok zor öksürme-her öksürme devamında(ığğğğ )sesi çıkarınca ,balgamdan midesi kalkıp kusunca bir baktırayım dedim.
göğsü dolmuş,boğaz kulak temiz.
Ancak azro,ventolin şurup yazdı.Almadım,bal limon,colmix,se.fiz.devam ediyorum.Aynen devam değilmi?Tekrar kan sayımı yaptırayımmı?

Yüreğinize,emeğinize sağlık Kadir Bey.Sevgiler.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haz 2015 Saat 22:04
SAKIN; Azro ve Ventolin'i kullanmayin... Benim anlattigim sekilde devam edin... Bir sey gerekmez. Sadece; agiz kokusunu ve dil ustu pas varmi onu takip edin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Haz 2015 Saat 22:05
Yukarı Dön
elif2 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı elif2 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2015 Saat 19:19
Hocam ,dün geceden bu yana ateş yok,öksürük rahatladı.Sarı balgam tükürüyor.Biliyorumki son safhalardayız.Birdaha dr.v.s.götürmeden sadece kan sayımı yaptıracağım.İyikide almadım ilaçları.Sayenizde,böyle ilaçsız atlatınca kendimle gurur duyuyorum.Bu virüsede bağışıklık kazandırdım kızıma diye.

Herşey gönlünüzce olsun.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2015 Saat 19:42
Goreceksiniz, bu tip Viral hastaliklarda; ilac kullanmadiginiz zaman cocugunuz (ve hatta kendiniz) daha cabuk iyileseceksiniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.