|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Alp ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ağu 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2016 Saat 16:39 |
Hocam merhaba, öncelikle sizden Allah razı olsun diyerek başlamak istiyorum, 3,5 yaşında kreşe başlayan oğlumun, sayenizde öksürük ve kulak iltihabi gibi hastalıklarını kolay şekilde en az ilaçla atlattık, oğlum şu anda 5 yaşında, ancak yaklaşık 7 aydır 1.5 ay veya 1 ay gibi aralıklarla bademciklerinde tonsilit oluşuyor, ağızda koku ve dilde pas da oluyor, bu nedenlerle antibiyotikleri kullandık hep, hatta ateşinin yüksek seyretitği ve düşmediği durumlarda doktorumuz iespor ve decort karışımı iğne yaptırdı 3-4 kez, çünkü ateşimiz 39 un üzerinde seyretmişti, bundan 15 gün öncesinde yine ateşlendi ancak ateşi çok yüksek değildi, ateşi 3 gün sürdü, doktora götürmedik, kendimiz boğazını kontrol ettiğimizde beyaz noktaları görmüştük, ateşini dolvenle kontrol ettim, 38.5 un üzerine çıktığında ateş düşürücü verdim, keyfi iyiydi, bu şekilde 3.günde çocuğa dondurma yedirdik, bunun neticesinde ateşi birden düştü. Şimdi ise yine dün tekrar ateşlendi, yine aynı şekilde boğazı tonsilit şeklinde beyaz noktacıklar vardı, doktora götürdüm bu kez çok sık ateşlenmesi bizi çok endişelendirmişti, doktorumuz bu kez bize PFAPA olabilir diye bir hastalık söyledi, ben biraz araştırıp okumuştum, çok üzüldüm, bunun için kortizonlu iğne yapmamız gerektiğini söyledi, teşhis koyabilmemiz için dedi, prednol iğne oldu, ateşi 3 saat sonra düşmeye başladı, aşırı bir terlemeyle birlikte tabi ki , terle beraber ateşini attı, şu andateşi yok, en fazla 37 ye çıkıyor, doktorumuz bu şekilde 6 ay kadar takip edeceğini söyledi, hemen PFAPA diyemeyiz ama olabilir dedi, eğer böyleyse bademciklerinin alınması gerekebilir dedi. Şimdi size sorum hocam, yukarıda anlattıklarıma göre doktorumuzun görüşünü nasıl buluyorsunuz, sizce oğlum PFAPA olabir mi, bu durumda ne yapmalıyım, bu iğneye devam mı etmeliyim, yoksa belli zaman sonra bademciklerinin alınması gerekir mi, bu iğne tedavisi kortizonlu olduğu için 15 günde bir yapılmasının oğluma bir zararı var mıdır, çünkü doktorumuz aralıklarla yapılacağı için sorun olmayacağını söyledi bize, lütfen bana yardım edin, görüşleriniz bizim için çok önemli bu şeklide tedaviyi kabul edip etmeyeceğimizi bildireceğiz, şimdiden teşekkürler, saygılar,,,,,
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118669 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Decort; "kortizon" DEGILMI!!!! Zaten yapilmis, niye iyi gelmedi?? Bir daha ateslendiginde; bir "Kan Sayimi" yaptirip bana yazin.. Ha, bu arada merakimdan sorayim dedim.......... Sizin cocuga, bu ateslenmeler suresince, hic; GRIP teshisi konuldumu?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|