|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
emirayfer ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Oca 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 312 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emirayfer
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Tem 2016 Saat 11:17 |
Merhaba Kadir bey
7 yaşındaki oğlum geçen hafta tatildeydim Dizinde küçük bir yarası vardı zamanla ×2 boyutuna geldi ve etrafında da önce sivilce sonra açık küçük yaralar oluştu Dün kolunda 2 tane ve belinde de 2 tane görünce Dr a götürdük Denizden mikrop kapmış dedi mikroplar bakterileri öldürüyor ve hızla yayılan bir deri altı hastalığı dedi adını şuan hatırlayamadığım Şimdiye kadar hiç antibiyotik kullanmalısın oğluma çok şükür sizin yonlendirmelerinizle Ama bunun için kullanmamız gerektiğini söyledi augumentin ve balaban %2 pomad ve zyrtek verdi Ne yapmalıyız? Tesekkurler
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118671 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Aptalin teki!!! Daha hala Dunya'da hicbir arastirmaci; hicbir deniz suyunda "Hastalik yapici" bakteri tesbit edememistir.. Bakin goruyorsunuz, daha "Mikrop" nedir, "Bakteri" nedir, ondan bile haberi yok!! Turk doktorlari artik cahillikte, butun rekorlari kirar oldular.. Sepsis-Enfeksiyon farkini bilmezler, Enfeksiyon-Enflamasyon farkini bilmezler..Simdi birde, "Mikrop"-"Bakteri" farkini dahi bilmedikleri ortaya cikti... Mikrop: Bakteri, Virus, Mantar, Riketsia amillerinin tamamina verilen isimdir. Bakteri: Eucaryote denilen, hakiki hucre cekirdegi ihtiva eden canli seklidir. Isin dogrusu NE? Mevcut yara, deniz suyu ile "Maserize" (su cekerek sisme) olma sonucu, bakteriel enfeksiyonlarina acik hale geldi ve ciltteki bakteriler bulasarak, bir cilt enfeksiyonuna ( Impetigo veya Pyodermi) yapti.. Sadece; Mersol veya Batticon gibi bir solusyon surmeniz yeterlidir. ANTIBIYOTIK VERILMEZ.. ZIRA: Enfeksiyon, deri ustunde oldugundan ve bu Epidermis denilen tabakanin, damar yapisi OLMADIGI ICIN, degil agizdan, igne seklinde antibiyotik verseniz bile bu damar yapisi olmayan dokuya antibiyotik nufuz edemez.. Bunlari da; Turk doktorlarinin bilmesini beklemeyin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Tem 2016 Saat 18:52 |
|
![]() |
|
emirayfer ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Oca 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 312 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emirayfer
Baticon u 3 gündür kullanıyorum Kadir bey fakat artış devam ediyor
Yıkayıp baticon sürüyorum yanlış birşey mi yapıyorum Bilgilendirmeniz için çok çok teşekkür ederim İcim el vermese de şu an antibiyotik in prospektusunu okuyordum henüz vermedim çok şükür vermeyeceğim de Baticon u pamuk ile sürüyorum tampon yapar gibi?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118671 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
EGER; ciltteki enfeksiyon, daha alt tabakalara islerse, ve etrafdaki dokuda "SISME" ve "KIZARIKLIK" fark ederseniz, "Flegmon" olusuyor demektir, o zaman antibiyotik gerekir. ZIRA; Epiderm altindaki deri tabakalarinda damarlanma vardir. Her halukarda; Batticon surulecek.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emirayfer
Tekrar merhaba Kadir bey
Yukarıdaki yaralardan sanırım 2.5 yaşındaki kızımda da çıktı Göbeğinde kasiginda ve burnunda Batıcon sürüyoruz Göbeğindeki geçti kasiginda ki iyileşme yolunda fakat burnundaki geçmedi henüz Beni endişelendiren oğlumu götürdüğüm uz cilt Dr u bunun böbrekleri zarar verebileceğini söylemişti Oğlum antibiyotik içti ve 3 günde kayboldular Ama kızım daha küçük kızarıklık hafif var ama kabartı yok o yüzden antibiyotik vermedim bu sebeple uzun sürüyorsa iç organlara hasar verebilir mi? İnşallah çok karışık anlatmamisimdir durumu kusura bakmayın Kızımın gobegindeki yara 10 gün önce çıktı Tesekkurler
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Oyle bir sey YOK!! Cahil oldugundan, uyduruyor.. 1- Streptokok dedigimiz zaman, tek bir cins bakteriden bahsedilemez.. Cilt enfeksiyonu yapanlar, farklidir, Bobrek hastaligi yapanlar ayridir(Nefritojenik tip)
, Kalp Romatizmasi yapanlar ayridir(Kardiyojenik tip).. 2- Stafilokoklar ile oluyorsa; cilt enfeksiyonu yapanlarin, sistemik etkileri yoktur, ayrica da, olusan antikorlar, Streptokoklardaki gibi vucudun bazi organlari ile uyumlu degildir. Streptokoklarda, ic organlara zarar veren, mikrobun kendisi degildir. Siz bakmayin simdiki, uyduruk doktorlara. Streptokoklarin dis zarlari; Kalp veya Bobrek ic zarlarina yapi olarak benzerlikler gosterirler. Bu sebeple, zaman icinde, PEK COK DEFA, Streptokok enfeksiyonlari gecirilir ve uygun tedaviler yapilmazsa, zamanla bu bakterinin antijenine karsi vucutta antikorlar gelisir ve bu antikorlar, Streptokok zannederek, Bobrek veya Kalp zarlarina hucum ederler. Bunlari simdiki Turk Cocuk doktorlarinin bilmesini beklemeyin.. Onlar sadece; her hastaya, Astim veya Reflu demesini bilirler. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Ağu 2016 Saat 20:25 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|