Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - süren hastalık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsüren hastalık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
durucan Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 230
Mesajın Direkt Linki Konu: süren hastalık
    Gönderim Zamanı: 15 Ara 2010 Saat 23:49
3 yaşında bir kızım var. sık sık hastalanıyor ya tonsilit oluyor yada balgamı çıkaramıyor genelde sadece geceleri sabaha kadar öküsrüyor. evde de çok hastalandığı için, engel olamadığımdan okula verdim haftada 3 gün.
 2 hafta oldu okula başlayalı hemen hastalandı. yine gece öksürük, balgam, burun akıntısı, ses kısıklığı. doktora götürdüm. boğazları çok kızarmış dedi. klamoks bid, iliadin ve deloday şurup verdi. damlayı 5 gün kullan dedi. ben üç gün kullandım, delodayıda 3 gün kullandım. antibiyotik bitti.  2 gün geçmeden tekrar öksürük, burun akıntısı başladı ama gündüzde ve şiddetli öksürüyordu. tekrar doktora götürdüm, boğazları, ciğerleri temiz iliadine devam delodayı 3 ay kullan dedi. kan tahlili istedi (ertesi gün için) alerji testide istedi sık hastalanıyor diyince devlet hast. ama çok ilgilendi sağolsun. gece biraz ateşi çıktı, gözüde ağlıyor gibi aktı biraz.
alerji testi temizmiş, wbc yüksek çıktı, kan  değerleri iyi dedi. iğne verecekti ben kıyamadım. zinnat verdi. iliadin, deloday ve zinco, vitmin verdi. geçmezse gel dedi.
neden bu kadar sık hastalanıyor..
--- iliadini 5 gün verebilirmiyim
---delodayı 3 ay vereyimmi
--- zincoyu vereyimmi
--- gözlerin in altı yaklaşık 1 aydır mor gibi..burun akıntısından mı?
--- okulu bıraksakmı, çok severek gidiyor..evdevde hastalanıyor.
---çok terleyen bir çocuk, saçını ıslak tutma, teri soğumasın dedi ama engel olamıyorum
-- geceleri üstünü çok açıyor
-- çok hastalanırsa koruyucu iğne varmış galiba yaptırsammı
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118669
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2010 Saat 11:15
Zaten geçmeyecek... Grip geçiriyor, o ilaçlarla daha kötü olacak. Serum fiz ile burnunu açamazsanız İliadin 3 ( şartları zorlarsanız 5 gün) kullanın... Yuvaya başlayan her çocu ilk 2 sene çok grip olur. Lütfen eski mailleri okumadan sual yazmayın. Bu konu 2 seneden beri konuşuluyor.
Yukarı Dön
durucan Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 230
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2010 Saat 17:49

iyi günler..

geçen çarşamba yukarıdaki bütün ilaçları kestim. antibiyotiğide. o günden beri öksürük, burun akıntısı geçmedi.dün akşam banyodan sonra kulağım ağrıyor diye ağlamaya başladı. ateşi çıktı hemen iliadin verdim. ateşi çıktı. 20 saattir hala ateşi var 38-39 arası.
kbb uzmanına götrüdüm. sağ kulağı iltahaplı dedi. ceftinex,nasonex, sudafed ekspektoran verdi. alerji şurubunuda şu hastalıklardan kurtulana kadar ver dedi.
ne yapsam , sizin hastanız olmak herkese nasip olmuyor.. bütün doktorlar aynı şeyleri söylüyor . 3 kutu antibiyotik olacak. vermesek dediğimde doktor kızıyor...yanlış bir şey yapmayayım, çocuk harap oldu. ilaçları versemmi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118669
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ara 2010 Saat 12:18
En azından, Nazonex ve Sudafed'i kullanmayın.. Ama mutlaka İliadin ped. burun damlasını kullanın..Günde 2x2 şer damla her iki burun deliğine damlatın..En fazla 3 gün.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.