Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Geniz eti, horlama problemi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGeniz eti, horlama problemi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
justforden Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı justforden Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Geniz eti, horlama problemi
    Gönderim Zamanı: 06 Oca 2017 Saat 17:43
Selamlar Hocam,

Yaklaşık 1,5 yıldır tüm sual ve cevapları ivedi olarak okuyarak, uygulayarak takip ediyorum, bir sosyolog olarak verdiğiniz samimi cevaplar için size teşekkür ederim. 

Ne yazık ki, şifa talep ederek kapısını çaldığımız doktorlar dahi "vahşi kapitalizm"in rüzgarına kapılıp, ilaç firmalarının da sınırsız ve aşırı destekleriyle bu tüketim toplumunda insanları dahi "meta" haline getirdiler, özellikle İstanbul gibi metropollerde durum bu minvalde. 

Hülasa, benimde 31 aylık oğlumda bir takım şikayetler var ve sizin önerilerinizi tatbik etmekteyim, fakat süreç devam ediyor, sonuç alınamadığı için karım, eş dost ve eşraf doktora götürmeyi öneriyor, fakat ben kararlı ve ısrarlı şekilde sizi takip ve tatbik etmek istiyorum. 

Bulgular, şikayetler;  

- 6 aylık iken (yaz ayında) bronşiolit teşhisi konuldu, 5-6 doktor gezdim hepsi antibiyotik dedi kullandık, istemesek de..

- Devam eden kışa girdiğimizde tıkandı, bu sefer hastanede nebülizatör ile pulmicort+ventolin buharı verildi rahatladı.Nebülizatör alarak bir süre evde devam ettik. 

- 2-3 KBB doktoru "geniz eti" ameliyatı dedi, fakat sizi takip ve tatbik ettiğimden yaptırmadım. (genetik bilgi : kendim septum deviasyonu operasyonu geçirmiştim.)

- Kahir ekseri ağzı açık ve zaman zaman dilini de dışarıda tutarak geziyor, salyalanma da olabiliyor. Zaman zaman sessiz uyusa da şiddetli hormalarda olabiliyor, pulmicort+ventolin nebül ederek rahatlatabiliyoruz.(nebülizatör ekseri kış aylarında ihtiyaç oluyor) Zaman zaman illiadin sprey kullanıyoruz. Kokuya alerji olacağını düşdüğünden doktor cold-mix kullanmayın dedi alerji yapabileceğini söyledi. 

- Serum fizyolojik standart oldu, sprey olarak oğlum kendi kendine dahi yapmaya başladı :) 

Şuanda 31 aylık, yaşıtlarına göre, boyu, kilosu, konuşması, zekası, büyümesi, maşallah harikulade. Hareketleri hiperaktif değil, uyuşukta değil, ama uyumak istemiyor, çok zor yatırıyor annesi, kendi kendine bir yerde yorulup, sızıp uyumuş değil (araba hariç).

Beslenme;
- Omega3 (balık), protein (kırmızı et /peynir/yumurta) tüketimi iyi
- üzüm ve harnup pekmezi hastası (bal + limon yediremedik bugüne kadar)
- tam tahıllı, çavdarlı organik ekmek tüketiyoruz ailece
- su tüketimi yeterli seviyede, süt tüketimi yok
- meyve tüketimi yeterli seviyede, kuru üzüm, incir vs. tüketiyor

Ev ortamında; 
- herhangi bir toz alerjisine karşın hepa filtreli sulu süpürge kullanıyoruz
- aşırı terlemesini ve toz akarına karşın ipek yastık yorgan kullanıyoruz
- oturduğumuz odada zaman zaman klimanın nem alma özelliği ile %50 nem dengesini koruyoruz

Genel profil bu şekilde, önerilerinizi ve tecrülerinizi rica eder;

İyi Çalışmalar Dilerim;
Allah Razı Olsun. 

Düzenleyen justforden - 06 Oca 2017 Saat 18:07
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118680
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2017 Saat 20:09
Daha 6 aylik iken, "Sahtekarligin 1. ve 2. Safhalarini" yemissiniz..
O ilaclari kullandiginiz surece, bu doktorlarin ellerinden kurtulamazsiniz.
Bir kere su "allerji" safsatasindan kendinizi bir arindirin.. Her hangi bir seye allerji olunabilmesi icin, uzun
sureler o madde ile karsi karsiya gelmek gerekir. Hicbir canli, tanimadigi bir maddeye karsi, allerjik bir
reaksiyon gostermez. Turkiye'de uygulanan TIP, tamamen, "duygusaldir"!!
Gerek beslenme, gerek Ev ortaminda uyguladiginiz hicbir seye gerek yoktur..
Cocugunuza dogal bakin. ASLA steril bakmayin. Temizlik baska sey, sterilizasyon baska seydir.
Her cocuk yuva/okul gibi kalabalik toplum icine girdiginde, ilk 2 senesi cok hastalikli gecer.. Birde evde
abi-abla olanlar da, bu hastalikli devre evde baslar.
Her ateslendiginde, antibiyotik kullandi iseniz, bu kis biraz zahmetli gececek ama, onumuzdeki yazdan
itibaren; benim dediklerimi uygularsaniz,  duzelirsiniz.
Okumaya devam edin.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.