Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Krup alerjik astım ve rinit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKrup alerjik astım ve rinit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ibrahimtonbul Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ibrahimtonbul Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Krup alerjik astım ve rinit
    Gönderim Zamanı: 09 Ara 2016 Saat 22:07
Hayırlı geceler Kadir bey.
Oğlum 2 yaşında .
Dün kuru öksürük vardı. Fakat biz yine alerjik astım başladı zannedip zencefil pekmez karışımı verdik ardından ventolin şurup.
Fakat gece havlar tarzda şiddetli öksürük başladı. Acil serviste iğne ve buhar uygulandı.
Bugün doktoruna görürdük.krup teşhisi koydu.onadron ampul (deksametazon) verdi meyve suyuna karıştırıp içirin dedi üç gün.
Ventolin vermeyin zespira saşeye devam dedi.
Fakat öksürüğü Halen devam ediyor.
Öksürüğü kesmek doğru olur mu.
Ayak tabanına vicks sürüp çorap giydirmek gibi bir yöntem tavsiye ettiler uygulamaya korkuyorum astımı tetikler diye sizin fikriniz nedir.Daha ilk ampülü kullandık aceleci mi davranıyoruz öksürük konusunda?
Oğluma uzun süre önce alerjik astım teşhisi konuldu. Hafif öksürük başlıyor ve o gece ciğerleri hemen hırıltı yapıyor geniz akıntısı olduğu da oluyordu bu aralar Yok. Uzun zamandır zespira kullanıyoruz her akşam doktor Nisan ayına kadar kullanacak dedi.
Her akşam ilaç almasının zararı olmaz mı. Bu meseleden ilaçsız kurtulmanın çaresi Yok mu.
Adapazarında yaşayan çocuklar maalesef genelde böyle diyor doktorlar havasından dolayı .
Ama ne hikmetse burda iyi bir doktor bulmak da zor . Şimdiden çok teşekkürler .
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118660
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2016 Saat 23:54
Astim oksuruk ile baslamaz..Iyi kaziklanmissiniz.. Astim, KRIZ ile baslar!!! Solunum sikintisi olur, rahat
nefes alip, sikintili ve uzun surede nefesini verir..
Siz bakmayin Turk doktorlarina; onlar 2006'dan beri her oksurene; Astim diyorlar..

Al bir baska aptallik daha!!! Onadron ampul ASLA agizdan etki etmez..
iCINI OKUYUN, O APTALIN DA GOZUNE SOKUN!!
Cocugunuz; Grip geciriyor, oksuruklu devre en az; 2-3 hafta surecek, bosuna ugrasmayin.
Astim yokki, her hangi bir sey tetiklesin!!

Adapazarinin havasinda bir sey yok, Adapazarinin doktorlari sahtekar..
Benim yazilarimi okuyun...Bilhassa: Sahtekarligin 3 Safhasi'ni cok iyi ogrenin..
Simdiye kadar zaten iyi kazik yemissiniz.. Siz neyse de, cocuga yazik..
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ibrahimtonbul Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2016 Saat 00:49
Hocam sağolun bu öksürük gece artıyor şuan uyuyamıyor sürekli öksürüyor.
Hiçbirşey yapmayalım mı nasıl rahatlar .
Krup var diye 20 derecede tutuyoruz ev serin hepten hasta olacak diye korkuyorum.
Havalandırıyoruz evi ama hiç azalma yok öksürüğünde .
Grip demişsiniz ama öksürükten başka hiçbirşeyi yok şuan Boğaz'da hafif cızırtı şeklinde bir ses var .
Ne yapacağımızı şaşırdık eski maillerde arama yapma yapma konusuna baktım
Fakat Google da sonuç vermiyor .
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ibrahimtonbul Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2016 Saat 14:04
Bugün hapşurması da başladı Kadir bey.
Gece uyudu ama öksürüğü devamlı vardı.
Evi 20 derece civarı tutuyoruz krup geçirdiği için. hapşırma ondan başladı
Diyeceğim ama üşütmekle hasta olunmaz diyorsunuz.
Dışarıda öksürük azalıyor fakat eve girince artıyor.

Düzenleyen ibrahimtonbul - 10 Ara 2016 Saat 14:05
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118660
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2016 Saat 18:23
Serin tutun. Odasi soguga yakin olsun. \Eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ibrahimtonbul Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2016 Saat 18:42
hocam şimdi grip mi krup mu devam ediyor onu anlamadım .
ateş 38.5 oldu calpol verdik.
öksürük artıyor.
boğazda cızırtı şeklinde ses geliyor ara sıra .
nefes alış verişi hızlı nerdeyse saniyede bir .
bazen hokurtu oluyor genizde sanki yutkunuyor .
ne yapayım. ılık suya bal zencefil limon mu verelim sadece
eski maillere bakacağım ama grip mi krup mu anlamadım

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.