Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Dizanteri
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDizanteri

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kuzeynep Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 18
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kuzeynep Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Dizanteri
    Gönderim Zamanı: 03 Ara 2016 Saat 22:46
Sayın hoca
İkigece önce 3 yaşındaki kızımda migde bulantısı az bir kusma oldu. Daha sonra ishal oldu . Çok fazla ve sarı idi. Karın ağrısı ve ishalle iki günü geçirdik. Fakat iki gün sonrasında bende başladı su gibi ishal oldum. Doktora gittiğimde test sonucu bana dizanteri teşhisi koydu ilaç verdi büyük ihtimal küçük kızınızda da var dedi. Flagy başlamama gerek ver mı? 3 yaş 16 kg
Saygılar
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118660
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ara 2016 Saat 04:23
Palavra!! Tam bir tezgaha dusmussunuz..
Dizanterilerde; DAIMA; cok az bir kaka, MUTLAKA, siddetli kivrandirici, sancili bir donemin arkasindan yapilir.. HICBIR ZAMAN; bol kaka olmaz.
Bu aptallar, daha bir "kalin barsak hastaligi" olan Dizanterilerle, "ince Barsak" ishallerini ayird edemeyecek kadar cahiller. Bol ve sulu kaka sadece; "Ince barsak" ishallerinde olur.
SAKIN bu sahtekarlara inanmayin.. Hicbir ilac da kullanmayin, bol su icin.
Niye bu sahtekarlara gidersinizki!! Once benim yazilarimi okuyun.
Yukarı Dön
kuzeynep Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kuzeynep Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ara 2016 Saat 12:01
Sayın Hocam
Sizin yazılarınızı okumaz olur muyum, sizinle 8 sene önce tanıştım büyük kızımın takibini yapmıştınız. Sizden sonrada güveneceğimiz doktor bulamadık. Doktora gitme sebebim çok halsiz olmam serum almak içindi. Ama test sonucu böyle çıkınca sormadan edemedim. Gaita testinde mukus var Kan yok Mukuslu alanlarda bol lökosit görüldü Amip kist ve trofozoitleri görüldü parazit yumurta görülmesi çıktı ayrıca kan testimde lökosit 8,22 çıkmış. Bu durumda Flagly Cipro reflor buscopan be metpamid verdi fakat kullanmadım. Tuvalete çıkış biraz kramplı ve bağırsaklarda şiddetli sesle oluyor. Su çıkıyorum. Kızım sapsarı bol sulu yapıyor.
Bu durumda küçük kızıma test yaptırmama gerek yok. Teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ara 2016 Saat 19:49
Kesinlikle!!! Bol kaka yaptigi surece, bu "Ince barsak" ishalidir. Hicbir ilac kullanmayin. Dizanteri ile alakasi yok.

O laboratuvar, Amip trofozoidi gormus ha!!!! Kakayi Laboratuvarda yapar ve sogumadan mikroskopta bakarsaniz , ancak o zaman gorulur..
Evden getirilen kakalarda, varsa bile, asla trofozoidler gorulemez..
Yukarı Dön
kuzeynep Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kuzeynep Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2016 Saat 10:55
Çok teşekkür ederim. Bugun büyük kızımda ishal oldu. Bol bol su...
Yukarı Dön
kuzeynep Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kuzeynep Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ara 2016 Saat 01:19
Sayın Hocam
Bugun küçük kızım hiç kaka yapmadı fakat gece yarısı poposu kaşınarak uyandı. Ilık su ile yıkayayım dediğimde küçük kabarcıklar ve biraz kızarıklık vardı, kaşıntısı çoktu. Zyrect vermedim biraz travazol sürdüm iyi geldi. İshale bağlı mıdır bağırsak kurdu falan olabilir mi tekrarlarsa farklı deri kremi veya şurup vermem gerekir mi?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ara 2016 Saat 07:06
Ishale bagli... Hicbir ilaci kullanmayin. Krem devam.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.