|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
buray ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Mar 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 19 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Oca 2016 Saat 01:07 |
hocam merhabalar...keske sizi daha önce tanısaymışım.
rotavirüs ve diğer aşılarla ilgili yazılarınızı okuyunca telaşa kapıldım. oğlum 45 günlükken doktora götürdüğümde gelmişken rotavirüs aşısını yapalım 6.haftadan itibaren yapılıyor dedi.aşının prospektüsünüde gösterdi hatta bizde yaptırdık.(o zaman sizi tanımıyordum yazılarınızı bilmiyordum)21 gün sonra da 2.ay aşılarını oldu.sizin yazılarınızı bu aşılardan sonra farkettim.ve 2.doz rota aşısını da diğer aşılarla arasında 1 ay olmak koşulu ile yaptırdım. hocam sorum şu;ilk doz rota aşısında 1.ay aşı ile 15 gün 2.ay aşı ile 21 gün olmuş oldu.şimdi bu 3 aşıda tutmamış mı oldu yada az bir bağışıklık mı bıraktı:(ahh keşke dana önce tansısaymışım.kafam çok karıştı hocam bilgilendirir misiniz
|
|
BBBB
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118669 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Verem asisi haric, diger BUTUN ASILAR; "Humoral Sistem" denilen bir bagisiklik sistemi ile calisirlar, (Canli asi veya Cansiz asi olmalarinin bir onemi yoktur) yani Antikor yaparlar.. Bu sebeple, bu asilarin ya ayni gun, yada en az, 1 ay aralarla yapilma mevcudiyeti vardir. 2-3 haftalik aralarla yapilanlarda: Allah kerim, yapilacak bir sey yok.. (Verem asisi: Hucresel bagisiklik ile calisir, bu sebeple Turk doktorlarinin sandigi gibi Antikor yapmazlar!!
) Bu sebeple, Verem asisinin diger asilar ile bir zaman iliskisi yoktur. Turkiye'de Tip Fakuletelerinde, Asilarla ilgili en ufak bir Ders verilmez.. Doktor, artik kulaktan ne kadar duydu ise, onlarla asi yapar. Kitap okuma aliskanliklari da hele hic olmadigindan, Turk halkinin isleri Allaha kalmistir.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 29 Oca 2016 Saat 06:51 |
|
![]() |
|
buray ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Mar 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 19 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok canım sıkıldı hocam.turkiyede bunu bilen çok az kesim var.yani şimdi çoğu çocuk usulüne uygun yapılmiyor.o zaman bütün çocuklar risk altında.hic yapılan aşıların koruyuculugu yok.hala inanamıyorum. Çok sakin Üzgünüm
|
|
BBBB
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam bu 1 ve 2 ay aşılarının diğer dozlari 4. Ve 6.ayda usulüne uygun yapıldı. Bunun da mı tam koruyuculugu olmayacak
|
|
BBBB
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118669 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Koruyuculugu olacak, ama dusuk dozlarda ve kisa sureli olacak. Zaten o yuzden, Saglik bakanligi da bu durumu bildiginden, zirt-pirt fazladan asi yapiyor, zira bagisikliklar hep dusuk cikiyor. Sonraki asilarin duzgun yapilmalari, bu aksakligi duzeltir.. Mesele, bu arada, bir aksilik olup, cocuk bu mikroplarla karsilasmasin. Asilarin, gec yapilmasi, erken yapilmalarindan daha hayirlidir. O yuzden, Saglik Ocaklarinin, asi tarihleri; 3-5 gun gecti diye sizleri panikletmelerine pek kulak asmayin. Asilarla ilgili; butun makaleleri, ve AltForum yazilarini okumanizin, cocugunuz icin hayati onemi vardir. Tekrar tekrar okuyun, hatta ezberleyin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 29 Oca 2016 Saat 18:42 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|