|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
efthalia ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ara 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 98 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Oca 2016 Saat 19:47 |
Hocam merhaba
biz aralık ayında ailecek grip aşımızı olduk, 1-Acaba bu aşının içinde h1n1 virüsü de oluyor mu yoksa domuz gribi aşısı ayrı mı? 2-Bir de grip geçirdikten sonra aşı olmanın sakıncası nedir? Çünkü ben aşı oldugumda daha yeni bir grip atlatmıştım. 3-Ayrıca oğlum 1 yaşındayken ayriyeten domuz gribi aşısı da olmuştu. Halen bir koruyuculuğu var mıdır? Teşekkür ediyorum.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118660 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
20009'dan beri anlatiyorum...Niye okumazsinizki!! Ilk defa 2009'da ortaya ciktiginda, ulusca herkez asilanabilse idi, simdiki agir Grip olmazdi. 2009'dan beri, HER SENEKI, Grip asilari icinde, Domuz Gribi asisi vardir.. 2015-2016 sezonu asi icinde de, domuz Gribi asisi vardir. Ha, ne olabilir....... Domuz Gribi virusunun yapisinda, "shift" denilen buyuk degisiklik olmustur, o zaman mevcut asi -A/California/7/2009 (H1N1) asisi yerine yeni asi yapilir, bu hususta da, henuz bir bilgi yok.. Zaten Grip asilari oyle "HA" deyince uretilemez.. Yumurta da uretildikleri icin, once milyonlarca dollenmis yumurta stok edilmesi gerekir. Bir yumurta dan da; ancak 5 kisilik asi elde edilir. Vakt-i zamaninda, oyle zart-zurt ile herseyi halledebilecegini zanneden, Evren Pasa'da niyetlenmisti Turkiye'de ASI Fabrikasi kurmaya...
Kuba yapar, ama bizde yapilamaz.. Kuba'da Castro'nun oglu, gemiciklerle, kebebcilarla degil, bu isle, teknoloji ile ugrastigi icin, Kuba fende- ilimde basarili olmustur.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|