Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - balgam,burun akıntısı, ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbalgam,burun akıntısı, ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
öznur esen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113
Mesajın Direkt Linki Konu: balgam,burun akıntısı, ateş
    Gönderim Zamanı: 28 Nis 2010 Saat 20:27
iyi akşamlar doktor bey 8 aylık bir kızım var cumartesi günüden beri rahatsız. cumartesi günü ateşi başladı önce bir şey yapmadım çok huysuz olunca calpol verdim bu durum düne kadar sürdü. dün ateşi geçmeyince doktora götürdüm doktor boğaz enfeksiyonu geçiriyor dedi ve günde bir kere "multimix", günde iki defa "bioment" ve günde 4 defa calpol vermemi söyledi ama ben calpolü ateşi fazla olup huysuzlaşınca veriyorum.
dünden biredi burnu akmaya başladı ara ara öksürük oluyor sesi kısıldı. geceleri burnu tikanıyor ve rahat yatamıyor serum fizyolojik uyuguluyorum. cold mix i burda bulamadım. iki akşamdırda elini ağzına sokup kendini kusturuyor ve balgam çıkarıyor balgam çıkınca rahatlıyor biraz. ne yapmamız lazım çok huzursuz oluyor akşamları.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118660
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Nis 2010 Saat 18:00
8 aylık çocuk, 8 kilo civarında olması gerek, bu kilodada en fazla günde 3 ölçek "Calpol" alabilir, 4 değil... Burnuna serum fiz. damlatın, Başucuna içine Vicks (fındık kadar) sürülmüş mendil koyun.
Yukarı Dön
öznur esen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 113
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nis 2010 Saat 10:15
bizim kız 9200 kiloda doktor bey belki ondan 4 defa demiştir doktor. ilaç kullanmıyorum zaten. doktorun verdiği "multimix" kullanayım mı?
birde doktor bey bu gün daha iyi ama öksürük sıklaştı bunun için ne yapabilirim. "iliadin ped" çok zor durumda kalırsam kullanabilirmiyim kızım 8 ay 1 haftalık ilacın içinde 2 yaşından küçüklerde kullanılmaması yazıyor 8 aylık bir bebekte kullanılabilir mi?
Yukarı Dön
atos Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 127
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nis 2010 Saat 14:24
hocam aynı sorunu ben yaşıyorum benim kızım  9 aylık 15 gün önce 8550 gr idi .size sorum ateşi çıktığı zaman paronax fitili 6 saatte bir tam kullanabilirmiyim.birde paronax-s ile paronax arasındaki farkı yazarmısınız lütfen.ben s olanını tercih ediyorum.çünkü kendi araştırmalarıma göre -s- olmayanında havale geçirmesini engelleyen katkı maddeleri olduğunu öğrendim .ne derece doğru ?mağlum internette bilgi kirliliği çok .size danışmak istedim bilgi verirseniz sevinirim.
BELİNAY
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nis 2010 Saat 20:56
İliadin'i burun açmak için değil, kulak ağrısından şüphe ettiğinizde kullanın..3 günü geçmezseniz bir mahzuru yok.
9.2kg içinde 4 tane fazla, 10.5 kilodan sonra 4 olabilir.  Multimix kullanabilirsiniz.
-atos: Fitil şimdilik 3'ü geçmesin. Paranox-S sadece 120mg. Parasetamol ihtiva eder. Parasetamol120 de;  120mg. Parasetamol,ve  15mg. Fenobarbiatal(Luminal)  vardır. HAVALEYİ ÖNLEYİCİ ETKİSİ VARDIR.
Yukarı Dön
atos Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 127
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 May 2010 Saat 09:28
hocam kızıma augmentin kullanıyorum kızım ishal oldu fakat bir ishal bir normal yapıyor kakasını devam edeyimmi  sizce?
BELİNAY
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 May 2010 Saat 09:52
Kaka sayısı 7'yi geçmedikçe ilaca devam edin. Augm.., Duoc... gibi ilaçlar hep böyle barsak bozukluğu yaparlar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.