|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
sedauney ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ara 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 22 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Oca 2017 Saat 09:58 |
Kadir Bey merhaba,
Sizin tavsiyelerinizle tüm ilaçlarını kestim oğlumun (alerji şurubu, bir kaç kez kullandığım nasonex ve singulair). Dün sabah hiç geçmeyen gıcık öksürüğe, akan ve kızarık gözler ile hafif burun akıntısı eklendi, akıntı bugün koyulaştı, burun tıkalı ama deniz suyuyla açılıyor, öksürük devam, sabaha karşı balgamlı ve şidettleniyor. Şimdi sormak istediğim, bu duruma yeni başlayan soğuk algınlığı gibi davranmalı mıyım? Yoksa çocuğun vücudunda virüs hep var ve bir türlü yenemiyor muyuz? Çocuk bal yemekten, burnuna su sıkılmasından nefret eder oldu. Okula da gönderiyorum artık, evde hasta muamelesi de yapmak istemiyorum artık. Hiç bir şey yapmadan bu şekilde ne zaman tam iyileşmeyi siz bekliyorsunuz? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118649 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
" Yoksa çocuğun vücudunda virüs hep var ve bir türlü yenemiyor muyuz? " Boyle bir durum Grip virusleri icin gecerli degildir.. 1- Lytic enfeksiyon. 2- Persistent enfeksiyon. 3-Latent enfeksiyon yapan virusler vardir. Bu konuya merakli iseniz, ilk sayfadaki, "YAZARLAR" kisminda, benim makalelerim arasinda bu konuyu anlattigim makaleyi ( Viruslerin cogalmasi) okuyun. Ilk basta o ilaclari ((alerji şurubu, bir kaç kez kullandığım nasonex ve singulair) kullandiginiz icin bu seferlik hastaligi biraz uzun surecek. Bundan sonraki Griplerinde bu ilaclari kullanmadiginizda, her seferinde Gripleri daha kolay atlatacak.. Balgam koyulastiginda; Sicak su buhari iyi gelir. Gerisini aynen devam edin. Okula giderken, yanina; Strepsil Pastil(Honey&Lemon) koyun. NOT: Dikkat edin, gecen seneye kadar her oksurene;Astim diyen sahtekarlar, gecen seneden beri, her oksurene; "Bronsiolit" diyorlar.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Oca 2017 Saat 19:41 |
|
![]() |
|
sedauney ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ara 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 22 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cevabınız için teşekkürler...
Alerji hikayesi devam ediyor merak etmeyin:) Pastil boğazdaki gıcık için herhalde değil mi? 3 yaş sonrası için diyor ama oğlum 2,5 yaşını biraz geçti, sorun olmaz sanırım |
|
![]() |
|
president1 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02 Oca 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 2 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı president1
Merhaba ; oğlum 3 yaşında ve hemen hemen her hafta burun akkntısı genizakıntısı hafif öksürürk şikayetimizvar.Kendisi kreşe gidiyor aynı zamanda.Ben öksürük biraz fazlalaştığında sıcak su bal limon zencefil yapıp veryorum.Geçen ay 3 gün 39 -39.6 derecelerinde ateşlendi.3 gün boyunca ılıksu duş ile kontrol altında tuttum sonra kulağım ağrıyor diyince doktora götürdüm dış kulak iltihabı dedi damla verdi ve kullandık geçti ama ben götürdüğümde zaten ateş bittmişti 5. günde gitmiştik.
Bu ay daha 1 ay dolmadan oğlum 39 ve hatta 40.2-40.3 lere varana kadar ateşlendi akabinde de yoğun burun akıntısı oldu yeşile yakın.Yine kontrol altında tutmaya çalıştım ama 40 ları görmcede endişwlendim 3gün bitti 5. günde baktım yine ateş çıkıyor ve kakanın rengi değiliyor götürdüm. Boğazları şiş ve baya kızarmış boğaz enfeksiyonu dedi doktor.Göz aştları kırmızı kırmızı rengi soluk bu çocukta alerjik yapı görüntüsü var yine kesin sonuç alerji testlerinden çıkar ama bi ortama girdiğinde döküntüleri oluyorsa(ki olmuyor) ağızdan nedes alıyorsa, gözleri kızarıyorsa ve bu dediğiniz sürekli geniz akıntısı burun akıntısı şikayetleriniz varsa alerjik olması muhtemel dedi.Gerçekten de ağızdan nefes alması var uyurken ağzı çok akıyor burun akıntısı nezle sürekli var en fazla bir hafta iyiyse diğer hafta muhakkak bu şekilde. Geniz eti de klabilr ama onun için kbb ye gidicekseniz dedi ben ateşi yüksek olduğundan birde idrara bakılmasını istedim Kan tahlili enfeksiyon demir b12 bakıldı vitaminlerle alakalı sonuçlar daha çıkmadı aşırı kansız die sonuç çıktı CRP si 14.6 çıktı yüksek bi değer değil bunun için antibiotik bermicem dedi gakat geip soğuk algınlığı için katarin şurup, calpol ve aufementin verdi. Katarin ve augementin hakkında iyi şeyler okumadım sizce ne yapmalıyım bu ilaçları kullanmam doğru mu yardımcı olur musunuz? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118649 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
O cahil doktora soyleyin, Katarin;
120 mg Parasetamol ihtiva eder. Calpol (o da;120mg Parasetamol ihtiva eder) ile beraber verilirse, cocukta Parasetamol zehirlenmesi gorulur.. Ayrica ihtiva ettigi; "Pseudoefedrin ve Klorfeniramin" cocuklar icin cok zararlidir. 2014 ve 2015'de bir suru cocugun Karacigerini mahvettiler, hala akillanmadilar. Hakaret ediyorum gene anlamiyorlar!! Ne yapmali bilmem ki!! SAKIN bir daha Turk doktorlarina kanip; Kulak damlasi kullanmayin. Sadece benim anlattiklarimi uygulayin.. Sert sekeri agizinda eritebilen her yasta cocuk, Pastil kullanabilir. |
|
![]() |
|
president1 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02 Oca 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 2 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı president1
ben zaten ilaçları aldığımla kaldım ama kullanmadım hemen hemen her hafta yoğun olarak burun akıntısı yüksek seviyede ateş geniz akıntısı çeken bir çocuğa öneriniz nedir? Daha önce paylaştığınız şeyler barsa kusura bakmayın burda yeniyim dün gece gördüm yazdım ilginize geri dönüşünüze çok teşekkür ederim ve aşırı derecede kansızlık çıktı kan ilacı verdi 3 ay kullanıcaksınız dedi ben kara üzümü kaynatıp vermeyi düşündüm hamilelik esnasında bnm kanımı 11lere 12 lere çıkarmıştı.
Bir de 12 aylık bebeğimde de yukarda saydıklarım sürekli var ona da alerjik dedi başka bi doktor tüm bu burun akıntıso hastalıklarına ve zaditen verdi doğru düzgün kış görmediğimiz için mayısa kdr böyle devam eder dedi alerjikse onun için neyapmamız gerekir ilaca başlamadım ialca bağımlı tutmak da istemiyorum |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Hasta olmasini istemiyorsaniz; insan temasini azaltin.. Her onune gelen sapur-supur opmesin!! Hele evde; abi-abla varsa, isiniz zor. Bu sekilde idare deceksiniz demektir. 2- Turk doktorlarinin "anemi" teshislerine sakin kanmayin.. Bu yastaki Cocuklardaki kan degerleri, eriskinlerden daha dusuktur. Ancak; HGB:11,5g/dL'nin altinda olursa, "anemi" denir.. Ayrica da Turk doktorlarinin zannetigi gibi; her anemiye Demir ilaci VERILMEZ.. Bitkilerden Demir alabilmeniz icin, o bitkileri; "inek olcusunde" yemeniz gerekir.. Anemi teshis edildiginde; once aneminin sebebi aranir.. Losemi, Orak hucreli anemi, Akdeniz anemisi, Aplastik anemi varmi? Once onlara bakilmalidir. Siz bakmayin Turkiye'deki uygulamalara. Basta Devlet; Saglik ocaklari'nda Demir ilaci dagitarak bu salakligi yayginlastirmistir. Siz bu Turk doktorlarina bakmayin..... Onlara gore her cocuk ALLERJIK!! Cok okumaniz lazim, coook! Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 03 Oca 2017 Saat 19:29 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|