Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ENFEKSİYON
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumENFEKSİYON

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
haticemeryem1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 42
Mesajın Direkt Linki Konu: ENFEKSİYON
    Gönderim Zamanı: 17 Tem 2010 Saat 23:40

Hayırlı geceler Kadir Bey

33 aylık bir oğlum var, yaklaşık dokuz aydır sürekli hasta oluyor genellikle boğaz enfeksiyonu geçiriyor. Dört ay önce rota virüsü geçirdik,

arka arkaya dört kutu antibiyotik içmeden iyileşmiyor Bir kutu içiyoruz kontrole giderken tekrar hasta götürüyoruz bu sefer kulağı başlamış başka ilaç verelim diyor doktor, tekrar kontrole gidiyoruz başka sorun var bir daha yazalım diyor derken 4 kutuyu buluyordu, doktor artık koruyucu iğne yapalım dedi ve 20 günde bir olmak üzere şimdiye kadar 4 iğne yaptırdık

bu Cuma sabahı tekrar ateşlendi 24 saat boyunca evde kontrol altına almaya çalıştım cumartesi sabahı ateşi 40 olunca ve kusma ile birlikte kakasını yapınca acile götürdük 10 saat boyunca tahlillerle uğraştık kanında enfeksiyon çıktı kusma ishal olmayınca ve ateşi kontrol altına alınınca pazartesi tahlilleri tekrar yaptırmak üzere eve gönderildik

Durumumuz hakkında bilgi almak için tahlil sonuçlarını size yazıyorum

Gaita:3-4 lökosit görüldü

İdrar: temiz

Saat 11 30 daki kan sonuçları: üre:30,6

Sodyum:131

Potasyum:4,5

CRP:8.85

Saat 19 30 daki sonuçlar: üre:14

Kreatin:0.38

ALT:17

AST:36

Sodyum:133

Potasyum:3.32

CRP:9.89

KANDAKİ ENFEKSİYONUN NEDENİ NE OLABİLİR TAVSİYELERİNİZİ BEKLİYORUM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118660
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Tem 2010 Saat 14:48
Bunların hiçbirisi işe yarayan bir tahlil değil.. Bunlar sizinle kafamı buluyorlar.... Bana tam kan sayımı ve bilhassa WBC sayısı lazım... Bana ne böyle bir durumda Kreatinden, soyumdan, patasyumdan... Ayrıca erkek çocuk, idrar tahilide ne oluyo?? Tutmuş, AST, ALT bakıyor... Bunlarlamı enfeksiyon teşhis edecek... Matah bir şey yapıyormuş gibi birde 8 saaat sonra tekrarlamış... Sevsinler...Yaptırabilirseniz, bana sadece WBC sayısını söyleyin. Düşük çıkarsa viral demektir, ilaç gerekmez.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Tem 2010 Saat 19:52
iyi günler kadir bey cevabınız için çok teşekkür ederim hemogram testi yapıldı WBC:6.0 çıktı. zimaks isimli antibiyotik verildi. pazartesi kan vermeye gideyimmi beni yönlendirirseniz sevinirim. teşekkürler

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2010 Saat 10:29
WBC çok düşük, kesinlikle antibiyotik GEREKMEZ.... Nasıl olsa herkeze antibiyotik yazacaklarına göre niye tahlil isteyip çocuğun canını yakarlarki??Nasıl olsa WBC değerini dikkate almayacak.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2010 Saat 10:45
kadir bey niçin bu kadar sık hastalanıyor olabilir,ne yapmamı tavsiye edersiniz size yazdıktan sonra hastaneye tekrar gitmekten vazgeçtim(şu an hafif ishali var) nasıl olsa bir teşhis koyamıyacaklar  birde çok iştahlı bir çocuk değil 13 kg teşekkürler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2010 Saat 10:57
İnsan temasını azaltın, nezleli-gripli çocukların yanına sokmayın..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.