|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Dadya ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 May 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 187 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 May 2016 Saat 17:11 |
Kadir Bey merhaba,
Dualarimiz sevgili annenizle, basiniz sag olsun. Sevgili Hocam, 1. Gun: Persembe gunu kizim mide bulantisi ve bas agrisi oldugunu soyledi, okula gitmedi butun gun yatti atesi 37.3 civarindaydi. Gece atesi dustu kendi kendine... Burun tikanikti, seffaf akiyordu. 2.Gun: Cuma gunu atesi 38.1'e kadar yukseldi, mide bulantisi devam etti, burnu akiyordu, oksuruk ara ara basladi. Gece ates dustu. Gece burnu tikanikti. 3. Gun: Cumartesi gunu halsizlik vardi ama keyfi yerindeydi. Istahi acildi, ates butun gun 37.1 idi. 4. Gun: Bugun atesi 37.3; yemek cok guzel yiyor, hafif bas agrisi var ara ara burnumuzu temizliyoruz, ara ara dolu oksuruk. Ancak bogazinin arada sirada agridigini soyluyor. Atesi 37.3 olunca size sormak istedim. Kizim 24 kilo, 7 yasinda. Bu yil okulda 4 defa strep A testi pozitif cikti. Sizin yonlendirmenizle 3 defa deposilin igne oldu. Bu kadar sik streptekok kaptigi icin sormak istedim. Ben burun ve dusuk atesten dolayi streptekok suphelenmedim. Mide bulantisini domuz gribi olarak yorumladim. Ancak hata yapmis olabilir miyim? Agzinda kokuyu anlamadim. Ates 37.3, dil resmini de gonderiyorum. Strep A testi yaptirayim mi? Degerli yorumlarinizi alabilir miyim? Sizi cok ozledik hocam, saglicakla kalin Sevgi ve saygilarimizla, |
|
![]() |
|
Dadya ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 May 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 187 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
http://i.hizliresim.com/9onrkO.jpg
http://i.hizliresim.com/qM5N7V.jpg |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118645 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Streptokok dili degil.. Antibiyotik gerekmez.. Test'de gerekmez.
|
|
![]() |
|
Cok tesekkur ederiz Hocam, sizin disinizda kimselere guvenemiyoruz
Iyi ki varsiniz Hocam, simdi kizim bu sene 4 defa streptekok oldu; 3 defa deposilin ile koruduk. Koruyuculugu bitince ignenin aninda tekrar kapiyor... Yazin rahatlar miyiz acaba? Yani bu hizla neredeyse her ay igne olduk. Bazi arkadaslarla konustum onlarin cocugu 1 kere olmus, sizce biz neden bu kadar cok olmus olabiliriz? Hocam yoruyorum sizi sorularimla ancak bu konularda hic bilgi bulamiyorum Endiselendim bu kadar cok ustuste hadta olunca Ilkokul 1'deyiz anaokulla bitrlikte 4. Yilimiz okulda Her yil boyle olacak onca antibiyotik alacagiz diye simdiden uzuluyorum Sevgilerimizle, |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118645 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sinifinda, devamli hastaligi birbirleri geciren bir grup cocuk var. Onlar muhtemelen, 12-15 yaslar arasinda, Kalp Romatizmasi veya Nefrit gecirecekler. Siz ben ne diyorsam, onu uygulayin.
|
|
![]() |
|
cemcivan ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03 Oca 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 143 |
Hocam bu streptekok un yas siniri var midir??acaba gecen sene (oglum 7 yasindaydi)bilmeden bu hastaligi atlatmis olabilir miyim ilacsiz ignesiz..her cocuk mutlaka bu bakteriyle tanisir mi?yani korktum gecen sene bilmeden atlatmissam kalp romatizmasi falan Allahim korusun..bu sene daha dikkat edecem bide yuksek ates ve bulantidan dolayi bu bakteriden suphelenecem..bir de dilindeki pas olayini baksamda pek anlayamiyorum mesela suan ates 37.5 37.9 gibi dili biraz beyaz nefes pis mi kokacak hocam agiz kokuyo ama kotu degil gibi bulanti sadece sabah bi kere olmus gecmis yani yok hemen suphelenmemmi lazim hocam ?? Dadya size gecmis olsun..hocam kendinize iyi bakin tesekkurler
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bir defa; tedavisiz Streptokok gecirmekle; Kalp Romatizmasi olunmuyor... Seneler boyunca, defalarca tedavisiz gecirilince oluyor. 30 yasina kadar risk var.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|