Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - grip
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgrip

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
egtuna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 250
Mesajın Direkt Linki Konu: grip
    Gönderim Zamanı: 09 Şub 2009 Saat 15:43
merhabalar hocam, öncelikle yardımlarınız için çok teşekkür ederim. benim 8 aylık oğlum var. ve 1 haftadır grip. ilk gün ateşi popodan 39 a kadar çıktı paranox s fitil ve dolven kullandım. diğer günler ateşi olmadı doktorumuz günde 3 kez 1 çay kaşığı peditus kullandırdı ama öksürük başlayınca ve geniz akıntısı varmış bu ilacın devamında aferin plus günde 3 kez yarım ölçek 5-6 gün kullanın dedi. eğer ateşi olur ya da sümüğü yeşile dönerse antibiyotik kullanırız dedi. bu arada genzi ve burnu dolu gözlerinden de sarı sarı yapışkan çapak gibi birşeyler akıyor. fakat peditusun arkasından aferin plus vermesi benim hiç aklıma yatmadı iki gündür onun dediği gibi yarım ölçek değil 1 çay kaşığı veriyorum. sizin grip ilaçları ile ilgili yorumlarınızı bugün gördüm ve dehşete kapıldım. bugüne kadar 3-4 aylıkken bile peditus kullanmıştık. şu ana kadar 4-5 sefer kullanmışızdır. çocuğuma bir zarar vermişmiyimdir? şimdi bu ilaca devam etmeyi düşünmüyorum sizce ne yapmalıyım?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118645
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2009 Saat 10:12
Ne peditus, nede aferin kullanmayın. Hastalık iyileşirken zaten, akıntı koyulaşacak ve yeşile dönecek... Bunlar antibiyotik başlamak için gerekçe olamaz..Bu ilaçları başka parasetamol ihtiva eden ilaçlarla beraber kullanırsanız, zararı artıyor.
Yukarı Dön
egtuna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2009 Saat 10:28
Kadir Bey, cevabınız için çok çok teşekkür ederim. ben dün akşam 8 aydır gittiğimiz doktoru bırtakıp başka doktora gittim o doktor da aynı sizin söylediklerinizi söyledi ve ilaçları bıraktırdı. sadece geniz akınıtısı ve arada öksürüğü var  ciğerleri ve kulakları temiz dedi. ilaç kullanmayalım burun temizliğini iyi yapıp bol sıvı verelim ve takip edelim dedi. bu arada ben gece bir beze bir iki damla cold mix damlatıp baş ucuna koyuyorum. daha 8 aylık olduğu için bal veremiyorum ıhlamuruna pekmez koysam olur mu? bu arada oğlum 8 aylık doğum kilosu 3.490gr boy 50 cm baş çevresi 35 ti şu anda kilo 8600 gr boy 71 cm baş çevresi de 44 cm gelişimi nasıl? birde son yaptırdığım tahlil aşağıda değerlendirebilirseniz çok minnettar olurum.
Tahlil Adı           Sonuç Referans Aralığı
Lökosit Sayımı 12,2   Min: (5,00__) Max: (19,50_) k/µL
Eritrosit 4,75   Min: (3,70__) Max: (5,30__) K/µL 
Hemoglobin 12,7   Min: (11,10_) Max: (14,10_) g/dL 
Hematokrit 34,9   Min: (32,00_) Max: (41,00_) % 
Trombosit Sayımı (PLT) 215   Min: (150,00) Max: (500,00) K/µL 
Nötrofil (PNL) 3,5 - 29,2   Min: (50,00_) Max: (75,00_) %
Lenfosit (LW) 8,1 - 65,6   Min: (37,50_) Max: (45,00_) %
Monosit (MW) 0,6 - 5,2   Min: (5,00__) Max: (8,00__) %
MCV 74   Min: (70,00_) Max: (86,00_) fl
MCH 26,7   Min: (23,00_) Max: (31,00_) pg
MCHC 35,4   Min: (30,00_) Max: (36,00_) g/dL
RDW 12,7   Min: (10,90_) Max: (15,70_) %
PCT 0,17   Min: (0,15__) Max: (0,32__) %
MPV 7,8   Min: (6,30__) Max: (10,10_) fL
PDW 43,5   Min: (40,00_) Max: (60,00_) %
C Reaktif Protein (hs-CRP) 0,15   Min: (0,00__) Max: (3,00__) mg/L
İdrarda pH 6,5   Min: (5,00__) Max: (7,00__)
İdrarda Glukoz NEGATİF   NEGATİF
İdrarda Protein NEGATİF   NEGATİF
İdrarda Dansite 1020   Min: (1015,00) Max: (1025,00)
İdrarda Ürobilinojen NORMAL   Normal
İdrarda Biluribin NEGATİF   NEGATİF
İdrarda Keton NEGATİF   NEGATİF
İdrarda Nitrit NEGATİF   NEGATİF
İdrarda eritrosit(Strip ile) NEGATİF   NEGATİF
İdrar Mikroskobisi NADİR LÖKOSİT VE NADİR ERİTROSİT GÖRÜLDÜ.
Yukarı Dön
egtuna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2009 Saat 10:43
bir de hocam ben bu sitesi yeni gördüm ve yazılarınızı yeni okuma fırsatı buldum benim doktorum 4 aylıktan beri çocuğa ferro sanol damla ve acd3 verdiriyor vermeden önce tahlil falan da yapmadı  ve hastalık zamanı bırak falan demedi dün gittiğim doktor hastayken demir verilmez zaten demir ilacını da bırakalım tahlil yaparız eğer eksik çıkarsa ilerde yine başllarız dedi. tahlillerde demirinde bir eksiklik var mı bilmiyorum bu tahliller 2 hafta önce yapıldı. ama diğer doktor bıraktırmamıştı ve hastayken de verdim. Allah'ım neden tüm doktorlar sizin gibi değil biz kime güveneceğiz keşke istanbul da olsaydım direkt size gelirdim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118645
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2009 Saat 10:55
Lökosit sayısı, antibiyotik kullanmayı gerektiren bir durum olmadığını gösteriyor. Hemoglobin değeri anemi olmadığını  gösteriyor. İdrar da tamamen normal, zaten erkek çocukları kızlar gibi sistit olmazlar.
Gelişimi iyi, Bal ile ilgili hurafelere inanmayın, kullanabilirsiniz, botilizmus bizde sık görülen bir enfeksiyon değildir. Sadece Amerikada, Kalifornia'da bir bölgedeki ballarda gösterilebilmiştir. Daha bizdeki ballarda hiçbir araştırmacı "Botilizmus" tesbit edememiştir.Bizde bir tek Doğu karadenizde olan "Delibal" tehlikelidir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.